Σύριζα: δεν υπάρχει πάτος

Εκεί που ο Σύριζα είναι πραγματικά καλός και αξεπέραστος είναι η αντιστροφή της πραγματικότητας.

Σύριζα: δεν υπάρχει πάτος

Του Γιώργου Σαββίδη

Σήμερα είναι οι καταγγελίες για «ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή» που «αποτελούν τα «κατορθώματα» Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία».

Χθες ήταν το σκάνδαλο με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα»  και την μετατροπή του σε ΝΠΙΔ, για να «κερδοσκοπήσουν» κάποιοι σε βάρος του Δημοσίου, το οποίο «αποκάλυψε» η Αυγή.

Προχθές ήταν η δήλωση του Χ. Σπίρτζη «θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο».

Μερικές μέρες πριν ήταν οι δηλώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Ελλάδα «δεν είναι δημοκρατική χώρα και κυβερνάται από το καθεστώς Μητσοτάκη». Ως απόδειξη προσφέρθηκε η ετυμολογία της λέξης «άριστος» ή οποία αφού αρχίζει με «αρι-», όπως το «άριος» ή η «αρία φυλή», αποδεικνύει ότι ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι ναζιστές γιατί είναι υπέρ της αριστείας.

Πιο πριν ήταν ο χαρακτηρισμός «είσαι κλόουν» που εκτόξευσε ο Ν. Ηλιόπουλος κατά του Ά. Γεωργιάδη.

Η λίστα είναι ατελείωτη. Χρειάζεται μια εγκυκλοπαίδεια ή δυο-τρεις μεγάλοι σκληροί δίσκοι για να χωρέσουν τα ψέματα, τις αβάσιμες κατηγορίες, τις ασχημονίες και τις ύβρεις που εκστομίζουν κάθε μέρα κάθε ώρα τα στελέχη και οι βουλευτές του Σύριζα.

Εκεί που ο Σύριζα είναι πραγματικά καλός και αξεπέραστος είναι η αντιστροφή της πραγματικότητας.

Έκαναν δεκάδες χιλιάδες παρακολουθήσεις, αλλά παρακολουθήσεις «κάνει μόνο ο Μητσοτάκης».

Ισχυρίζονται ότι η αντικατάσταση άχρηστων Ρωσικών τεθωρακισμένων BMP-1 με ικανότατα Γερμανικά Marder είναι αφοπλισμός των νησιών. Αποσιωπούν ότι οι ίδιοι «ξεφορτώθηκαν» γύρω στα διακόσια πωλώντας και δωρίζοντας τα στην Αίγυπτο.

Οργάνωσε δημοψήφισμα το 2015 αλλά εφάρμοσε ακριβώς αυτό που απέρριπτε το δημοψήφισμα, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής λογικής. Όμως, ο Μητσοτάκης είναι αυτός «που κάνει συνταγματικές εκτροπές».

Διευκόλυναν με κάθε τρόπο τους πιστωτές, αυξάνοντας ακόμα και τις ποινές παρακώλυσης πλειστηριασμών. Σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως υπεύθυνη για τους πλειστηριασμούς.

Δηλώνουν πατριώτες αλλά δεν ψηφίζουν τον αμυντικό προϋπολογισμό. Κατηγορούν τον Μητσοτάκη για τις πλέον επωφελείς αμυντικές συμμαχίες (με Γαλλία και ΗΠΑ) που υπέγραψε ποτέ η Ελλάδα. Ξεπούλησε την χώρα, λένε, στους Αμερικανούς, παρότι είχαν προηγουμένως συμφωνήσει και οι ίδιοι με τους όρους της συμφωνίας. Και από την άλλη διατυμπανίζουν ότι προώθησαν τα εθνικά συμφέροντα αναγνωρίζοντας την Βόρεια Μακεδονία με «Μακεδονική γλώσσα», όταν οι κάτοικοι της χώρας αυτής μιλούν σλαβικά.

Κόπτονται για την δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών αλλά καταδικάζουν κάθε δράση της αστυνομίας κατά των παράνομων καταλήψεων, του εγκλήματος στα ΑΕΙ κλπ.

Ζητούσαν τον αποκλεισμό των ναζιστικών κομμάτων από την Βουλή αλλά δεν ψήφισαν την σχετική τροπολογία. Δικαιολογούνται με το σαθρό «η κυβέρνηση ψήφισε την τροπολογία έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της αντιδημοκρατικές εφαρμογές στο μέλλον».

Καταδικάζουν την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον αναθεωρητισμό αλλά γίνονται έξαλλοι στο άκουσμα της όποιας στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Πιστεύουν στην δικαιοσύνη και την σέβονται όταν τους αρέσουν οι αποφάσεις της. Όταν δεν τους αρέσουν τονίζουν ότι «και η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγχεται», όπως δηλαδή στα δικτατορικά καθεστώτα.

Και αυτή η λίστα είναι ατελείωτη.

Πολλοί πίστεψαν ότι μετά από τεσσερισήμισι χρόνια εξουσίας θα είχαν εξελιχθεί σε λιγότερο ψεύτες και λιγότερο υποκριτές. Ή ότι θα αποκτούσαν κάποιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην χώρα και τους πολίτες.

Ο Σύριζα δεν άλλαξε και δεν πρόκειται να αλλάξει. Η εξουσία τον έχει χειροτερέψει, γιατί γεύτηκε τα «καλούδια» της.

Στο κυνήγι της εξουσίας, ο Σύριζα είναι αδίστακτος, δεν έχει πάτο! Να περιμένετε ακόμα «χειρότερες» μέρες συμπεριφοράς.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.