Αναπόφευκτη καταστροφή

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Εκτός και αν οι όποιες προτάσεις υλοποιηθούν, προσφέροντας άλλη μια αχτίδα αισιοδοξίας.

Αναπόφευκτη καταστροφή

Athenian Herald

Ζούμε από προχθές την τελευταία καταστροφή που μας προκάλεσε απέραντη θλίψη και αβάσταχτο πόνο. Η χώρα βυθίστηκε στο πένθος. Δεκάδες νεκροί, στην πλειοψηφία νέοι, είναι ο απολογισμός του φριχτού σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη.

Δυστυχώς για μας, η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη. Το νέο Ελληνικό κράτος, στα διακόσια χρόνια της ιστορίας του, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την βασική αξιόπιστη οργάνωση και λειτουργία που διαθέτουν τα κράτη της δυτικής Ευρώπης και τώρα πλέον αποκτούν και τα κράτη της τέως ανατολικής.

Σε κάθε τομέα παραμονεύουν δυνητικές καταστροφές. Disasters in the making. Καταστροφές που θα κτυπήσουν μόλις δοθεί η ευκαιρία.

Η τελευταία οφείλεται στο ότι στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης «δεν λειτουργεί η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση». Στην ορολογία των σιδηροδρόμων, «η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση» είναι το σύστημα ασφαλείας που προστατεύει από ατυχήματα.

Κανείς δεν εκπλήσσεται από το ότι το σύστημα «τοποθετείται» εδώ και είκοσι χρόνια. Ούτε και από το ότι η ΕΕ έχει παραπέμψει την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την παράλειψη αυτή, αφού την προειδοποίησε μερικές φορές.

Είμαστε θλιμμένοι, θυμωμένοι αλλά όχι έκπληκτοι.

Το μέγεθος της τραγωδίας υποχρέωσε σε μικρή αναβολή της επανάληψης του κακέκτυπου των συνηθισμένων αντεγκλήσεων.

Από χθες η αντιπολίτευση πήρε θέση. Έκανε positioning. Το ίδιο και η κυβέρνηση.

Αχτίδα φωτός, διαφοροποίησης από το θλιβερό παρελθόν, η άμεση παραίτηση του υπ. Μεταφορών.

Όπου νάναι θα ξεκινήσουν οι αλληλοκατηγορίες, οι γενικολογίες και οι τσακωμοί. Κύριος στόχος και επιτακτικός λόγω των επερχόμενων εκλογών, η αποκόμιση ψήφων.

Δεν αναμένεται να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Ακόμα και αν κατατεθούν υλοποιήσιμες συγκεκριμένες προτάσεις διόρθωσης της κατάστασης των σιδηροδρόμων από την κυβέρνηση.

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Εκτός και αν οι όποιες προτάσεις υλοποιηθούν, προσφέροντας άλλη μια αχτίδα αισιοδοξίας.