Οι δήθεν «προοδευτικοί» φέρουν την ευθύνη

Οι κατ’ ευφημισμόν «προοδευτικοί» απαξίωσαν, κατέστρεψαν και ξεπούλησαν τον σιδηρόδρομο. Και τώρα διαδηλώνουν από αγανάκτηση για το τραγικό ατύχημα. Και ζητούν τα ρέστα από τους άλλους.

Οι δήθεν «προοδευτικοί» φέρουν την ευθύνη

Athenian Herald

Την ευθύνη της διάλυσης του κράτους μετά την μεταπολίτευση φέρουν ακέραιη τα αυτοαποκαλούμενα «προοδευτικά» κόμματα. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσωτερικού, Συνασπισμός, Σύριζα, ΔΗΜΑΡ και άλλα μικρότερα και μικρότερης διάρκειας.

Η φιλελεύθερη και κεντροδεξιά ΝΔ φέρει την ευθύνη ενός συντάγματος που εδραίωσε τον κρατισμό. Και βέβαια, την αδυναμία της να αποτρέψει τους πάσης λογής αριστερούς από του να καταστρέψουν και να συνεχίσουν να καταστρέφουν την χώρα. Η καταστροφή και διάλυση του κράτους όμως, είναι καθαρά επίτευγμα των αριστερών.

Η έννοια του «προοδευτικού» βέβαια έχει αντιστραφεί από τότε που την χρησιμοποίησαν οι αριστεροί για να περιγράψουν τους εαυτούς τους και τις πράξεις τους.

Η γιγάντωση του κράτους και του χρέους ήταν το κύριο επίτευγμα της διακυβέρνησης του Α. Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ τότε διόριζε κάθε μέλος κλαδικής ή τοπικής του οργάνωσης. Διόριζε βέβαια και κάθε «προοδευτικό» του ΚΚΕ και ΚΚΕ Εσωτερικού. Οι διορισμοί δεν κάλυπταν ανάγκες των υπηρεσιών ή εταιρειών ή οργανισμών. Κάλυπταν τις ανάγκες του ρουσφετιού.

Πάντα υπήρχε ρουσφέτι στο νέο ελληνικό κράτος. Πριν το 1981 όμως δεν γίνονταν αχρείαστες προσλήψεις ούτε το κράτος είχε ελλείμματα.

Το επόμενο έγκλημα ήταν ο συνδικαλισμός. ΠΑΣΟΚ, Σύριζα, ΚΚΕ και οι προκάτοχοι τους κατέστρεψαν οτιδήποτε ανήκε στο κράτος, υποστηρίζοντας τα «δικαιώματα των εργατών». Αυξήσεις, ΑΤΑ, απεργίες δίχως λόγο και αιτία. Αμειβόμενες απουσίες, απαξίωση εξοπλισμού και εγκαταστάσεων. Κατάργηση αξιοκρατίας.

Μαζί με αυτά ήρθαν οι πορείες, διαμαρτυρίες και καταλήψεις. Συνοδευόμενα από καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, συγκρούσεις με την αστυνομία, τραυματισμούς ακόμα και θανάτους.

Οι «προοδευτικοί» δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Μετέφεραν τις πρακτικές τους και την ιδεολογία τους παντού. Καταλήψεις και στα υπουργεία και στα δικαστήρια, όχι μόνο στα εργοστάσια και τα ναυπηγεία. Καταλήψεις ακόμα και στα νοσοκομεία. Διαμαρτυρίες και στην Ακρόπολη.

Οι «προοδευτικοί» φρόντισαν και το μέλλον. Οργάνωσαν και τα σχολεία. Δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια έγιναν φυτώρια «επαναστατών». Που μάθαιναν και μαθαίνουν ότι μπορείς να περνάς χωρίς να διαβάζεις, να κάνεις κατάληψη όποτε θέλεις, να διαδηλώνεις για πλάκα και να καταστρέφεις χωρίς να πληρώνεις.

Όποιος αντιστάθηκε στις πράξεις τους λοιδορήθηκε, προπηλακίστηκε, τρομοκρατήθηκε και υπέστη μέχρι σωματική βία.

Άξιοι απόγονοι των αρχαίων σοφιστών, αντέστρεψαν τις έννοιες και τις ευθύνες. Συμπεριφέρονται φασιστικά και αποκαλούν τους άλλους φασίστες. Ψηφίζουν στην Βουλή μαζί με την Χρυσή Αυγή και κατηγορούν τους άλλους ως ακροδεξιούς. Επιτίθενται στην αστυνομία και καταγγέλλουν την αστυνομική βία. Κατηγορούν τους δικαστές και καλούν την δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες. Καταστρέφουν τα πανεπιστήμια και κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί δεν απέτρεψε την καταστροφή. Είναι εναντίον της ιδιωτικής εκπαίδευσης και διαδηλώνουν υπέρ της αναγνώρισης των σπουδών τους σε ιδιωτικά σχολεία. Καταπατούν το σύνταγμα και τους νόμους και εγκαλούν τους άλλους για συνταγματικές εκτροπές. Άνοιξαν τα σύνορα και γέμισε η χώρα παράνομους μετανάστες και απαιτούν καλό χειρισμό του μεταναστευτικού. Οι ίδιοι τορπιλλίζουν κάθε επενδυτική προσπάθεια και καθιστούν υπεύθυνους τους άλλους για έλλειψη ανάπτυξης.

Οι κατ’ ευφημισμόν «προοδευτικοί» δηλαδή οι οπισθοδρομικοί, κατέστρεψαν, απαξίωσαν και ξεπούλησαν τα πάντα. Σκαραμαγκά, Ελευσίνα, Λάρκο, Πυρκάλ, Ηρακλή, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ολυμπιακή, ΟΣΕ, Τράπεζες και πολλά άλλα. Και πτώχευσαν την χώρα.

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Απαξίωσαν, κατέστρεψαν και ξεπούλησαν τον σιδηρόδρομο. Και τώρα διαδηλώνουν από αγανάκτηση για το τραγικό ατύχημα. Και ζητούν τα ρέστα από τους άλλους.