Απογοήτευση...

Οι πρώτοι που πρέπει να απολογηθούν είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Και μετά του ΚΚΕ και του Σύριζα.

Απογοήτευση...

Athenian Herald

Σημειώνω μερικά συμβάντα των τελευταίων ημερών που προκαλούν θλίψη για την κατάσταση στην χώρα μας και τον τρόπο σκέψης και δράσης του λαού μας, μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη.

- Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ψέματα, προσπαθώντας να κερδίσουν ψήφους. Δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για την αλήθεια ούτε και προσφέρουν στον δημόσιο διάλογο προτάσεις για αποφυγή της επανάληψης ίδιων ή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

- Όλοι μάθαμε ότι το ατύχημα οφείλεται στις κακές εργασιακές πρακτικές και την ασυδοσία κάποιων ή πολλών υπαλλήλων του κρατικού κομματιού του ΟΣΕ. Παρά ταύτα, οι ίδιοι και οι συνάδελφοι τους άλλων τομέων του Δημοσίου, έγιναν τιμητές και ζητούν τα ρέστα από το κράτος και την κυβέρνηση.

- Το εξωφρενικό είναι ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την επανακρατικοποίηση του κομματιού του ΟΣΕ που αποκρατικοποιήθηκε. Και πιο φωναχτά ο Σύριζα που έκανε την αποκρατικοποίηση.

- Όλα τα αριστερά κόμματα απαιτούν κάθαρση. Δεν εξηγούν τι ακριβώς εννοούν και τι θέλουν. Δεν απαντούν στο κρίσιμο ερώτημα αν συμφωνούν ή προτείνουν πραγματική αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα, δηλαδή πραγματική κάθαρση καθότι η σαπίλα είναι κτισμένη στην ανικανότητα και την αναλγησία. Ή απαντούν με αμπελοφιλοσοφίες αναμασώντας τσιτάτα προηγούμενων δεκαετιών.

- Η συλλογική έκφραση θλίψης των νέων οι οποίοι βρήκαν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν και καλά έκαναν, αξιοποιήθηκε από τους αριστερούς και σε πολλές περιστάσεις μετατράπηκε σε διαμαρτυρίες και πορείες με κόκκινες σημαίες και συνθήματα υποβληθέντα από κομματικά επιτελεία.

- Η αριστερά διαδηλώνει με τις σημαίες της κάνοντας αντικαπιταλιστικό αγώνα. Δεν κρύβουν την χαρά τους για τους «νεκρούς του Μητσοτάκη». Το επιδεικνύουν στήνοντας χορούς σε κάποιες πορείες και μοιράζοντας μεταξύ τους χαμογελαστές και γελαστές selfies, σε πορείες πένθους.

- Ακόμα και καλοί δημοσιογράφοι, έγκυροι, αντικειμενικοί και ικανοί, δείχνουν να μην μπορούν ή να μην θέλουν να κρατήσουν την κουβέντα στα ουσιαστικά θέματα. Αυτοπαγιδεύονται στον όρο «πολιτική ευθύνη» και στην ανάγκη να υπερθεματίσουν στα κοινότυπα «όλα στο φως», «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» κλπ. Δεν είδαμε ούτε ακούσαμε ποια είναι η διαδρομή της νομοθεσίας και των πρακτικών προστασίας των συντεχνιών και των εργατοπατέρων. Δεν πληροφορούμαστε πόσο στοίχισε πραγματικά ο ΟΣΕ. Ούτε πόσες εκατοντάδες δις στοίχισαν οι συντεχνίες. Ούτε πόσες ζωές χάθηκαν από τις πρακτικές τους.

- Είναι γνωστό σε όλους ότι το πελατειακό κράτος και ο αμοραλισμός που επικρατεί σε μεγάλα τμήματα του Δημοσίου, είναι σε μεγάλο βαθμό δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ. Κανένα άλλο κόμμα δεν τροφοδότησε το τέρας του Δημοσίου όσο το ΠΑΣΟΚ. Παρά ταύτα, τα στελέχη του σήμερα γίνονται τιμητές, γιατί κυβέρνηση είναι η ΝΔ και πριν από αυτήν ήταν ο Σύριζα. Οι πρώτοι που πρέπει να απολογηθούν είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Και μετά του ΚΚΕ και του Σύριζα. Και αν αναρωτιούνται γιατί, πρέπει κάποιος να τους τονίσει ότι την διάλυση της χώρας την πέτυχαν όλοι μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Και να τους θυμίσει το «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Έτσι ανακοίνωνε τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 1982 η πασοκική ΕΡΤ: «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις Χ%, ΝΔ Ψ%». Ακόμα και οι νεοδημοκράτες δεν τολμούν να θυμίσουν ποιος κατέστρεψε την χώρα και με ποιους.

- Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας επισκέφτηκε τον χώρο του ατυχήματος με τον καταδικασθέντα για παράβαση καθήκοντος πρώην υπουργό του Ν. Παππά. Ο Ν. Παππάς, εμφανίζεται πλέον ως τιμητής και ζητά απόδοση ευθυνών. Ποιος; Ο καταδικασθείς για παράβαση καθήκοντος. Χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τους νεκρούς ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξιλεωθούν για όλες τους τις ανομίες.

- Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της ΝΔ δεν μπορούν να θέσουν τα γεγονότα και τα πραγματικά στοιχεία σε καμιά σχεδόν συζήτηση. Προσπαθούν να αποκρούσουν αβάσιμες κατηγορίες και να μοιραστούν την ευθύνη αντί να αναφέρουν καθαρά τα αίτια της κατάντιας των σιδηροδρόμων και τους τρόπους διόρθωσης τους. Εν τω μεταξύ οι πρωταίτιοι, ΠΑΣΟΚ-Σύριζα-ΚΚΕ-ΠΑΜΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ οργιάζουν και οδηγούν την χώρα 40 χρόνια πίσω και σε νέα μνημόνια.

- Ενώ όλοι ζητούν κάθαρση, εκσυγχρονισμό, ευθύνες και διάφορα ωραία, το ρίξανε όλοι μαζί στις παλιές καλές συνήθειες. Στις πορείες και τις απεργίες. Γιατί απεργεί όλη η χώρα μετά από ένα τραγικό ατύχημα με νεκρούς είναι άξιο μελέτης. Απεργούν και πολλοί που ευαγγελίζονται εκσυγχρονισμό. Κάποιος ίσως έχει μια εξήγηση ή ένα σχέδιο εκσυγχρονισμού μέσω απεργιών. Εκσυγχρονισμού της χώρας η οποία μάλλον έχει την παγκόσμια μοναδικότητα να απεργούν συχνά-πυκνά και οι δημοσιογράφοι.

Απογοήτευση… Πραγματική απογοήτευση…