Οι αθλητές με τα μεγαλύτερα έσοδα όλων των εποχών (προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό)

31 αθλητές έχουν καταγωγή από τις ΗΠΑ και 4 από Λατινική Αμερική. 1 έχει από Αυστραλία και 1 από Ασία. 13 έχουν από Ευρώπη. Κανένας δεν κατάγεται από την Αφρική.

Οι αθλητές με τα μεγαλύτερα έσοδα όλων των εποχών (προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό)

Του Μιχαήλ Σωτηρίου

Οι πρώτοι δεκαπέντε αθλητές με τα μεγαλύτερα έσοδα όλων των εποχών έχουν «βγάλει» περισσότερα χρήματα από τους επόμενους 35 συναθλητές τους. Τα έσοδα που παρουσιάζονται παρακάτω αφορούν τόσο απολαβές από κερδισμένα τουρνουά/ αγώνες, όσο και χορηγίες και συμβόλαια με τις ομάδες τους (σε περίπτωση ομαδικών αθλημάτων).

Πρώτος στην λίστα ο Michael Jordan που ξεκίνησε την καριέρα του το 1984 και την έληξε το 2003. Πέραν από την εντυπωσιακή αθλητική του πορεία, ο Michael Jordan είχε και ένα επικερδές συμβόλαιο με τη Nike. Συνολικά έσοδα προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό: $3,3δις.

Ακολουθούν τρεις αθλητές του golf, ο Tiger Woods, ο Arnold Palmer και ο Jack Nicklaus. Ο πρώτος ξεκίνησε το 1996 και δεν έχει σταματήσει την καριέρα του ακόμα. Οι άλλοι δύο ξεκίνησαν και σταμάτησαν περίπου την ίδια εποχή – 1954 & 2006 και 1961 & 2005 αντίστοιχα. Ο Tiger, αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος αθλητής γκολφερ όλων των εποχών, έχει συνολικές απολαβές $2,5δις. Ο Arnold $1,7δις και ο Jack $1,63δις.

Συνεχίζουμε με τρεις εν ενεργεία αθλητές του ποδοσφαιρικού και μπασκετικού κόσμου. Ο Cristiano Ronaldo, πρώτος μη-Αμερικάνος στην λίστα, ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 και έκτοτε έχει εισπράξει $1,58δις. Έκτος στην λίστα ακολουθεί ο LeBron James που ξεκίνησε την καριέρα του το 2003 με $1,53δις. Συνεχίζουμε με τον Lionel Messi, τον πρώτο λατινοαμερικάνο της λίστας, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 2004. Συνολικά έσοδα: $1,48δις.

Όγδοος στην λίστα ο -ίσως- μεγαλύτερος πυγμάχος της σύγχρονης εποχής, ο Floyd Mayweather. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 και σταμάτησε το 2017. Συνολικά έσοδα: $1,41δις.

Ένατος στην λίστα ο -ίσως- καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, ο Roger Federer. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 και σταμάτησε το 2022. Συνολικές απολαβές: $1,38δις.

Την δεκάδα συμπληρώνει ο Phil Mickelson, ένας ακόμη εν ενεργεία αθλητής του γκολφ. Ο Phil έχει συνολικές απολαβές $1,36δις.

Συνοπτικά στατιστικά:

- Οι πρώτοι 15 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές έχουν συγκεντρώσει $23,6δις ενώ οι επόμενοι 35, $22,3δις.

- 31 αθλητές έχουν καταγωγή από τις ΗΠΑ και 4 από Λατινική Αμερική. 1 έχει από Αυστραλία και 1 από Ασία. 13 έχουν από Ευρώπη. Κανένας δεν κατάγεται από την Αφρική.

- Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές -13 στο σύνολο- παίζουν μπάσκετ στο ΝΒΑ. Ακολουθούν οι αθλητές του γκολφ (8) και οι πυγμάχοι (7). Συνεχίζουν οι αθλητές Formula 1 (6) και τένις (5). Υπάρχουν 4 ποδοσφαιριστές, 3 αθλητές ράγκμπι και 2 αθλητές μπέιζμπολ. Την λίστα κλείνουν ο Valentino Rossi του μηχανοκίνητου αθλητισμού με μοτοσυκλέτα και ο Conor McGregor με τις πολεμικές τέχνες.

- Υπάρχει μόνο μία γυναίκα στην λίστα, η Serena Williams.Ξεκίνησε την καριέρα της στο τένις το 1995 και την έληξε το 2022. Θεωρείται από τις καλύτερες τενίστριες όλων των εποχών. Κατάγεται από τις ΗΠΑ.

Και ο συγκεντρωτικός πίνακας με τα στοιχεία:

Πηγές: Sportico

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.