Το φαινόμενο Τσαπανίδου

Η Π. Τσαπανίδου βούτηξε στην τοξικότητα και την αλλοφροσύνη χωρίς καμία σκέψη. Ταυτίστηκε πλήρως και ανέβασε την τοξικότητα σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Το φαινόμενο Τσαπανίδου

Του Μιχαήλ Σωτηρίου

Η ανακοίνωση ότι η Πόπη Τσαπανίδου θα αναλάμβανε την θέση του εκπροσώπου Τύπου του Σύριζα στην αρχή με παραξένεψε.

Με παραξένεψε γιατί ένας εκπρόσωπος Τύπου κόμματος σε προεκλογική περίοδο είναι αναγκαίο να είναι εντελώς ταυτισμένος και πλήρως ενημερωμένος. Όχι μόνο για τα γενικά, τις αρχές του κόμματος, την ιδεολογία και τα μεγάλα θέματα, αλλά και για λεπτομέρειες ακόμα και για λεπτομέρειες γεγονότων που συνέβησαν πολλά χρόνια πριν.

Με παραξένεψε και το ότι η Π. Τσαπανίδου προερχόταν από τα αποκαλούμενα συστημικά μέσα ή «αστικά» όπως τα αποκαλούν οι Συριζαίοι. Δεν θήτευσε σε αριστερά μέσα, δηλαδή στην  Αυγή, ούτε στο Αριστερά στα FM. Δούλεψε στο Mega, στον ΑΝΤ1, στον Σκάι, στην Δημόσια Τηλεόραση, στο Star και εσχάτως στο Open.

Επίσης, δυσκολευόμουν να αντιληφθώ πως θα ενσωματωνόταν στον στενό κομματικό πυρήνα του Σύριζα. Στην σταδιοδρομία της έδειχνε συνετή, συνεπής, ευγενής. Προσπαθούσε να είναι αντικειμενική και να κρατά αποστάσεις από κομματικές γραμμές και υπερβολές. Ούτε καν λαΐκιζε όπως πολλοί δημοσιογράφοι. Πως θα έδενε στο υπερ-τοξικό περιβάλλον που καλλιέργησε ο προκάτοχος της Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος περιφερόταν αλλόφρων στα κανάλια εξυβρίζοντας τον Μητσοτάκη.

Εντός ημερών, οι απορίες μου διαλύθηκαν και οι αρχικοί συλλογισμοί μου αποδείχτηκαν παντελώς λάθος. Διαψεύστηκαν και όσοι πίστεψαν ότι η Π. Τσαπανίδου θα «ανέβαζε» το επίπεδο του Σύριζα. Επιβεβαιώθηκαν αυτοί που υποστηρίζουν ότι στην συναναστροφή μεταξύ ατόμων διαφορετικών επιπέδων, κατεβαίνει επίπεδο αυτός που βρίσκεται ψηλά δεν ανεβαίνει αυτός που βρίσκεται χαμηλά.

Η Π. Τσαπανίδου αποδείχτηκε υπεράξιος αντικαταστάτης και συνεχιστή του Ν. Ηλιόπουλου. Η παρουσία της, ο λόγος της και οι πράξεις της απέδειξαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την τέλεια επιλογή. Ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να αντικαθρεφτίσει τον εαυτό του τόσο πιστά. Η Π. Τσαπανίδου ξεπέρασε όλες τις συριζαίικες προσδοκίες.

Η Π. Τσαπανίδου βούτηξε στην τοξικότητα και την αλλοφροσύνη χωρίς καμία σκέψη. Δεν χρειάστηκε καμία προσπάθεια. Σαν να ήταν εκεί από την ημέρα που ιδρύθηκε ο Σύριζα. Ταυτίστηκε πλήρως και ανέβασε την τοξικότητα σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Η αλλαγή προσωπικότητας της ήρθε αυτόματα.

Η Π. Τσαπανίδου αποτελεί φαινόμενο. Ίσως όχι μοναδικό αλλά σίγουρα σπάνιο.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.