Απλή αναλογική – ακόμα μια απάτη της αριστεράς

Οι αριστεροί δεν ενδιαφέρονται για την ευημερία και σταθερότητα της χώρας. Στην πραγματικότητα επιδιώκουν την αστάθεια και την φτώχια γιατί μόνο έτσι μπορούν να υπάρχουν.

Απλή αναλογική – ακόμα μια απάτη της αριστεράς

Athenian Herald

Ο Σύριζα μπορεί να συνεργαστεί μόνο με «προοδευτικά», δηλαδή αριστερά κόμματα, αφού προοδευτικός στη νεοελληνική σημαίνει αριστερός. Και, βέβαια, τονίζει ότι ο Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός αν ο Σύριζα είναι το μεγαλύτερο κόμμα.

Το Πασόκ απορρίπτει σθεναρά την πιθανότητα να είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης. Επίσης, απορρίπτει κάθε συνεργασία με το ΜΕΡΑ25.

Το ΜΕΡΑ25 δηλώνει ότι δεν νοείται συνεργασία χωρίς προηγούμενη προγραμματική συμφωνία.

Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε με απλότητα και σαφήνεια από πολύ νωρίς, ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας.

Όλοι, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, απορρίπτουν την συμμετοχή τους σε κυβέρνηση συνεργασίας ή θέτουν όρους τους οποίους γνωρίζουν a priori ότι θα απορρίψουν οι άλλοι.

Διαλαλούν όμως ότι είναι υπέρ της απλής αναλογικής, γιατί, λένε, έτσι εκφράζεται πιο δημοκρατικά η βούληση του λαού. Μας προσφέρουν και αμπελοφιλοσοφίες του τύπου «η χώρα πρέπει να μάθει να συνεργάζεται, όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Επειδή δεν τρώμε κουτόχορτο όπως οι συριζαίοι, πασόκοι, κουκουέδες και λοιποί αριστεροί ή αριστερίζοντες, ξεκαθαρίζουμε και αυτή την απάτη των αριστερών. Οι αριστεροί εκλέγονται με πλειοψηφικό και όταν βλέπουν ότι χάνουν τις επόμενες εκλογές, αξιοποιούν την πλειοψηφία που τους έδωσε το πλειοψηφικό για να θεσπίσουν την απλή αναλογική, για να μην κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ.

Το Πασόκ πήρε 172 έδρες με 48,07% το 1981 και 161 με 45,82% το 1985. Βλέποντας ότι δεν κέρδιζε τις εκλογές του 1989, ο Α. Παπανδρέου άλλαξε το σύστημα και το έκανε απλή αναλογική μερικούς μήνες πριν τις εκλογές. Έτσι, τον Ιούνιο του 1989 η ΝΔ πήρε 145 έδρες με 44,28%, τον Νοέμβριο του 1989 148 έδρες με 46,19% και 150 έδρες με 46,89% τον Απρίλιο του 1990. Πριν τις εκλογές του 1993 και για να επανέλθει σταθερότητα, ο Κ. Μητσοτάκης επανέφερε το πλειοψηφικό και το Πασόκ πήρε 170 έδρες με 46,88%.

Τον Ιανουάριο του 2015, ο Σύριζα πήρε 149 έδρες με πλειοψηφικό παρά το ότι πέτυχε μόνο 36,34% και τον Σεπτέμβριο του 2015 145 έδρες με 35,46%. Ο Α. Τσίπρας, ως η κακέκτυπη έκδοση του Πασόκ του Α. Παπανδρέου, θέσπισε την απλή αναλογική για να αποφύγει την δεύτερη εκλογική νίκη (μετά το 2019) της ΝΔ.

Η αιτιολογία κάθε φορά είναι ότι η απλή αναλογική είναι «δημοκρατικότερο» σύστημα και οι «προοδευτικές» δυνάμεις θα συνεργαστούν.

Οι αριστεροί δεν ενδιαφέρονται για την ευημερία και σταθερότητα της χώρας. Στην πραγματικότητα επιδιώκουν την αστάθεια και την φτώχια γιατί μόνο έτσι μπορούν να υπάρχουν. Χρησιμοποιούν την απλή αναλογική για να δημιουργούν αστάθεια και συγκρούσεις. Η φιλολογία περί των πλεονεκτημάτων της απλής αναλογικής είναι μια ακόμα απάτη στα πολλά παραμύθια της Ελληνικής αριστεράς.