Η Τουρκία προσπάθησε να σκοτώσει Αμερικανούς

Οι Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν εντοπίσει τα Τουρκικά drones λίγο πριν και ειδοποίησαν τους Τούρκους ότι παρακολουθούσαν Αμερικανούς, αλλά οι Τούρκοι χειριστές απάντησαν ότι δεν τους ενδιέφερε.

Η Τουρκία προσπάθησε να σκοτώσει Αμερικανούς

Athenian Herald

Κατά τον Michael Rubin, γνωστό Αμερικανό αναλυτή, η Τουρκία προσπάθησε το περασμένο Σάββατο να σκοτώσει Αμερικανούς και αναρωτιέται αν θα αντιδράσει ο πρόεδρος Biden..

Όπως αφηγείται ο αναλυτής, ο επικεφαλής της Συριακής Κουρδικής εθνοφυλακής, Στρατηγός Mazloum Abdi είχε συνάντηση στην Κουρδική πόλη Suleymani στο Ιράκ με τους τοπικούς Κούρδους ηγέτες και Αμερικανούς αξιωματούχους. Με το πέρας της συνάντησης πήγαιναν όλοι μαζί στο τοπικό πολιτικό αεροδρόμιο για να αποχαιρετίσουν τον Στρατηγό Mazloum ο οποίος θα επέστρεφε αεροπορικώς στο Συριακό Κουρδιστάν.

Ο Michael Rubin δηλώνει ότι είδε βίντεο παρακολούθησης που δείχνει να περνούν 5 οχήματα SUV και έναν πύραυλο εκτοξευθέντα από drone να σκάει 3 δευτερόλεπτα αργότερα δίπλα στον δρόμο. Οι Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν εντοπίσει τα Τουρκικά drones λίγο πριν και ειδοποίησαν τους Τούρκους ότι παρακολουθούσαν Αμερικανούς, αλλά οι Τούρκοι χειριστές απάντησαν ότι δεν τους ενδιέφερε. Παρότι κάποιοι δημοσιογράφοι υπέθεσαν ότι οι Τούρκοι αστόχησαν επίτηδες και ήθελαν να στείλουν προειδοποιητικό μήνυμα, τα πραγματικά γεγονότα τους διαψεύδουν. Υψηλή βροχόπτωση νωρίτερα λάσπωσε το έδαφος, ο πύραυλος καρφώθηκε βαθιά στο έδαφος πριν την έκρηξη η οποία απορροφήθηκε σε μεγάλο βαθμό και έτσι δεν υπήρξαν νεκροί.

Ήταν μια κυνική κίνηση του Ερντογάν. Προτείνεται σθεναρή αντίδραση των ΗΠΑ γιατί η μη αντίδραση εκτραχύνει την Τουρκία. Αποτελεσματικά μέτρα θα ήταν οι κυρώσεις κατά της εταιρείας που κατασκευάζει τα drones Bayraktar, οριστική απόσυρση της πώλησης F-16 στην Τουρκία, απαγόρευση πώλησης ανταλλακτικών στην Τουρκία, επιβολή κυρώσεων κατά του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Hulusi Akar και του επικεφαλής των Τουρκικών Υπηρεσιών Πληροφοριών Hakan Fidan κ.ά. Ακόμα, να ενισχύσουν την στρατιωτική συνεργασία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και να εξαιρέσουν την Τουρκία από τις συναντήσεις του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: AEI