Η Εκπρόσωπος Τύπου

Τι και αν τα συστημικά αποτελούσαν επαγγελματική στέγη της εκπροσώπου για πολλά χρόνια. Με το αζημίωτο πάντα.

Η Εκπρόσωπος Τύπου

Του Συντηρητικού Νεοφιλελεύθερου

Ήταν κάποτε μια δημοσιογράφος. Επιτυχημένη, με ευφράδεια και κύρος. Σε μια άλλη εποχή, πριν από λιτότητες και οικονομικά προβλήματα ήταν στο ελληνικό δημόσιο. Ντάξει όχι σαν μεροκαματιάρης. Κάποιες φήμες τότε έβαζαν την αμοιβή της στις 25 χιλιάδες.

«Πρόεδρε έλα με φόρα» είπε στην παρθενική της εμφάνιση. Καλούσε τον ηγέτη να έρθει στην σκηνή. Κάτι σαν ροκ σταρ. Κάποιος που δεν ήξερε, θα περίμενε να έρθει ένας σωτήρας. Παρολαυτά ο πρόεδρος ήρθε, μίλησε, έφυγε, αλλά έλειπε η φόρα. Αυτά που είπε, ζεσταμένο ξανά φαγητό. Επιδόματα, μειώσεις φόρων και προφανώς κυνήγι στους έχοντες και κατέχοντες.

Περίεργο όμως, όσο βρισκόταν αυτή η εκπρόσωπος στην ενεργό δημοσιογραφία, είχε στηλιτεύσει πολλές φορές τον πρόεδρο εκείνο. Αλλάζει ο άνθρωπος θα πει κάποιος. Τώρα το πόσο μπορεί κάποιος να αλλάξει είναι άλλο θέμα.

Συνεχίζοντας το έργο της εκπροσώπου αμφισβήτησε και τη νοημοσύνη μας. Μας είπε ότι αν ο πρόεδρος δεν κυβερνήσει, με φόρα θα πω εγώ, θα έχουμε παραπλανηθεί. Το πρόγραμμα είναι τόσο καλό, που αν κάποιος δε ψηφίσει θα έχει παραπλανηθεί. Τώρα το ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα, τι προτείνει και πόσο κοστίζει είναι ψηλά γράμματα. Προπαγάνδα των συστημικών μέσων ονόμασε την παραπλάνηση. Τι και αν τα συστημικά αποτελούσαν επαγγελματική στέγη της εκπροσώπου για πολλά χρόνια. Με το αζημίωτο πάντα. Αλλάζει ο άνθρωπος.

Δημοσιεύουμε απόψεις και σχόλια αναγνωστών. Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει και δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις ή σχόλια αναγνωστών.