Γεωργούλης, Παππάς, Χρυσή Αυγή – Η αριστερά πλεονεκτεί στην ανηθικότητα

Πιστοποιούν ότι η Ελληνική αριστερά διαθέτει ένα πλεονέκτημα, αυτό της ανηθικότητας.

Γεωργούλης, Παππάς, Χρυσή Αυγή – Η αριστερά πλεονεκτεί στην ανηθικότητα

Athenian Herald

Τα περιστατικά είναι πολλά και αναρίθμητα. Εννοούμε αυτά που αποδεικνύουν ότι η Ελληνική αριστερά μειονεκτεί ηθικά παρά υπερέχει. Άλλωστε, η εμμονή της σε «ηθικό πλεονέκτημα» είναι μια έμμεση επιβεβαίωση ότι το γνωρίζουν και το γνώριζαν πολύ καλά και οι ίδιοι.

Είναι έτοιμοι να κατηγορήσουν τους άλλους για κάθε τι. Δεν αναγνωρίζουν τεκμήριο αθωότητας στους άλλους, αλλά το προβάλλουν ως βασικό δικαίωμα όταν ένας δικός τους είναι κατηγορούμενος ή ύποπτος.

Μέχρι πριν μερικές βδομάδες ήταν λαλίστατοι και υβριστικοί. Ο Μητσοτάκης ήταν απατεώνας, η ΝΔ κόμμα βιαστών και διάφορα τέτοια γελοία. Όλοι είναι φασίστες εκτός από αυτούς που είναι δημοκράτες και προοδευτικοί. Φώναζαν και προκαλούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα καφενεία, στις παρέες. Όταν δεν έχουν επιχειρήματα, κατασκευάζουν δικά τους με απροκάλυπτα ψέματα.

Δεν πτοήθηκαν ούτε από την υπόθεση συγκάλυψης που αφορούσε τα κατορθώματα πρέσβη της Βενεζουέλας, επειδή ήταν αριστερός. Λούφαξαν όταν γνωστοποιήθηκε ότι ένας αριστερός είναι κατηγορούμενος για τους βιασμούς της 12χρονης του Κολωνού. Ποτέ δεν καταδίκασαν ξεκάθαρα το έγκλημα με τα θύματα της πυρκαγιάς στην Μαρφίν.

Τελευταίως, σε λιγότερο από δύο μήνες συνέβησαν τρία γεγονότα τα οποία χαρακτηρίζουν, για άλλη μια φορά, την παντελή έλλειψη ήθους από την αριστερά. Το πρώτο αφορά την ομόφωνη καταδίκη του Ν. Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο. Το δεύτερο αφορά την αποχή από την ψηφοφορία για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την Βουλή. Το τρίτο αφορά τις κατηγορίες για βιασμό και ξυλοδαρμό γυναίκας από τον Α. Γεωργούλη.

Δεν αποδίδουμε έλλειψη ήθους στην αριστερά για τις ατομικές πράξεις των μελών και στελεχών της. Η έλλειψη ήθους στην περίπτωση Παππά βεβαιώνεται με την πλήρη κάλυψη του ακόμα και μετά την ομόφωνη τελεσίδικη καταδίκη και την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια για τις επόμενες εκλογές. Η έλλειψη ήθους στην περίπτωση Γεωργούλη οφείλεται στην συγκάλυψη για δύο και πλέον χρόνια και στην προσπάθεια να αξιοποιήσουν την υπόθεση κομματικά. Η έλλειψη ήθους στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής οφείλεται στις διακηρύξεις περί αντι-φασιστικών αγώνων και άλλα τερπνά.

Είπαμε, τα περιστατικά είναι αναρίθμητα και απλώνονται σε βάθος χρόνου. Πιστοποιούν ότι η Ελληνική αριστερά διαθέτει ένα πλεονέκτημα, αυτό της ανηθικότητας.