Τα ψέματα του Σύριζα καταρρέουν

Σε μια μέρα, το Ευρωκοινοβούλιο, η Ουνέσκο και οι ίδιοι οι συριζαίοι, απέδειξαν ότι σε πολύ σοβαρά ζητήματα, ψεύδονται ασύστολα και δεν διστάζουν να πλήξουν και την ίδια την χώρα, όταν εξυπηρετεί το κομματικό τους συμφέρον.

Τα ψέματα του Σύριζα καταρρέουν

Του Μιχαήλ Σωτηρίου

Μέσα σε λίγες μέρες κατάρρευσαν μια σειρά από συριζαίικα ψέματα.

«…Εμείς είμαστε με τα θύματα…» είπε ο Α. Τσίπρας, αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιασμό και ξυλοδαρμό κατά του Ευρωβουλευτή του Α. Γεωργούλη. Και, εντός ωρών, η υποψήφια βουλευτής του κόμματος του, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη ανάρτησε δημοσίευμα που κατηγορούσε το θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού. Η Π. Τσαπανίδου μίλησε για «σεξουαλική κακοποίηση» και όχι βιασμό και ξυλοδαρμό. Άλλη μια υποψήφια βουλευτής του Σύριζα, η Αναστασία Γαϊταρτζή, αναρωτιέται αν «είναι στημένο γεγονός». Ένα μέλος νομαρχιακής επιτροπής, ο Β. Μίγας, προέβη σε άκρως σεξιστική ανάρτηση. Δεν παραλείπουν, βέβαια, να τονίσουν το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου. Ξέχασαν, ότι, κατά τον Σύριζα, ο Λιγνάδης, οι κακοποιηθείσες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας και πολλοί άλλοι δεν είχαν τεκμήριο αθωότητας. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, διέλυσαν μόνοι τους τις όποιες αμφιβολίες για την υποκρισία και την αναξιοπιστία τους.

Το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που υποστηρίζει την χρηματοδότηση από την ΕΕ των φραχτών στα σύνορα, για έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Οι Συριζαίοι αρέσκονταν να υποστηρίζουν ότι το ΕΛΚ δεν καταψήφισε την τροπολογία Παπαδημούλη για απαγόρευση αυτών των χρηματοδοτήσεων. Πίσω από τέτοια επιχειρήματα προσπαθούσαν και ακόμα προσπαθούν, να κρύψουν την προτίμηση τους στα ανοιχτά σύνορα και την πλήρη αποτυχία τους στο μεταναστευτικό. Κρύβουν και την εξαθλίωση μέσα στην οποία ζούσαν δεκάδες ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας της εποχής Σύριζα.

«Η γενική κατάσταση της Εξέχουσας Οικουμενικής Αξίας του ενταγμένου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς Μνημείου με την ονομασία «Ακρόπολη, Αθήνα» είναι εξαιρετική και προστατεύεται επαρκώς. Νόμοι και κανονισμοί διασφαλίζουν την προστασία του μνημείου και της ζώνης προστασίας του (buffer zone).». Αυτό είναι επιγραμματικά το συμπέρασμα σχετικής έκθεσης της Ουνέσκο. Ο Σύριζα είχε διεξάγει, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, διεθνή εκστρατεία κατά της χώρας και της υπ. πολιτισμού. Κατηγορούσε την Μενδώνη ότι τσιμέντωσε την Ακρόπολη και κατέστρεφε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η έκθεση της Ουνέσκο ξεφτίλισε την προσπάθεια του Σύριζα να πλασαριστεί ως προστάτης του πολιτισμού.

Σε μια μέρα, το Ευρωκοινοβούλιο, η Ουνέσκο και οι ίδιοι οι συριζαίοι, απέδειξαν ότι σε πολύ σοβαρά ζητήματα, ψεύδονται ασύστολα και δεν διστάζουν να πλήξουν και την ίδια την χώρα, όταν εξυπηρετεί το κομματικό τους συμφέρον.

Δεν ελπίζουμε ότι ο Σύριζα θα σταματήσει τα ψέματα και την τοξικότητα. Πιστεύουμε όμως ότι στις επόμενες εκλογές θα τιμωρηθεί από τους πολίτες για αυτά.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.