Εξωδικαστικός Συμβιβασμός για την Fox News

Είναι αξιοσημείωτο ότι η αξία της Dominion, η οποία ανήκει στον ομογενή John Poulos, είναι πολύ μικρότερη του ποσού του συμβιβασμού.

Εξωδικαστικός Συμβιβασμός για την Fox News

Της Ηλιάνας Θέμελη

Επετεύχθη εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ της εταιρείας Dominion Voting Systems και του τηλεοπτικού δικτύου Fox News φέρνοντας τέλος στη μήνυση που είχε καταθέσει η  Dominion για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η υπόθεση αφορούσε τη διάδοση ψευδών ισχυρισμών από την Fox ότι τα συστήματα καταμέτρησης των ψήφων της Dominion κατά τις εκλογές 2020 στις ΗΠΑ χρησιμοποιήθηκαν για να χειραγωγήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα εις βάρος του ηττημένου Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι μέρος της καμπάνιας του Τραμπ τότε ήταν ότι η επιστολική ψήφος θα οδηγήσει σε μαζική νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ η αντίδραση του μετά την καταμέτρηση των ψήφων ήταν ότι το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Ο συμβιβασμός επετεύχθη ώρες πριν την αρχή της δίκης. Ο διαμεσολαβητής Jerry Roscoe κλήθηκε να επέμβει το προηγούμενο βράδυ της δίκης και ο δικαστής ανέβαλε τη δίκη για μόλις μια μέρα προκειμένου να καρποφορήσει η επέμβαση του διαμεσολαβητή.

Οι όροι του συμβιβασμού προβλέπουν ότι η Fox News θα πληρώσει την Dominion 787,5 εκατομμύρια δολλάρια (δηλαδή περίπου το μισό του αρχικώς ζητηθέντος ποσού με την μήνυση) και την αναγνώριση ότι επανειλημμένα εξέπεμψε ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την  Dominion. Το ποσό αυτό είναι το υψηλότερο δημοσίως γνωστό ποσό που ωφείλεται για συκοφαντική δυσφήμιση στην ιστορία των ΗΠΑ που αφορά εταιρεία μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, η  Fox News δεν υποχρεώθηκε να προβεί σε δημόσια διόρθωση ή ανάκληση και απέφυγε τη δικαστική εξέταση υψηλόβαθμων στελεχών του.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η αξία της Dominion, η οποία ανήκει στον ομογενή John Poulos, είναι πολύ μικρότερη του ποσού του συμβιβασμού. Η Dominion διεκδικεί αποζημειώσεις και από άλλους για το ίδιο ζήτημα.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.

Περισσότερα Capital, CNN και CNN.