Υπόθεση Γεωργούλη: η ντροπή των αυτοαποκαλούμενων «ανθρώπων του πολιτισμού»

Τα trolls του Σύριζα και της αριστεράς γενικά, δεν είναι «άνθρωποι του πολιτισμού». Η φασιστική τους νοοτροπία θυμίζει τους Ναζί.

Υπόθεση Γεωργούλη: η ντροπή των αυτοαποκαλούμενων «ανθρώπων του πολιτισμού»

Athenian Herald

Πολλοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, είτε άμεσα είτε έμμεσα, «αθωώνουν» τον Γεωργούλη από τις κατηγορίες βιασμού και ξυλοδαρμού.

Αναμφίβολα, ο κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Εμείς στεκόμαστε στην συμπεριφορά αυτών που έχουν αναγάγει τους εαυτούς τους σε τιμητές των πάντων. Όπου επιτίθενται μαζικά και δικάζουν και καταδικάζουν όταν υπάρχει απλή υπόνοια. Που επιτίθενται ακόμα και στην δικαιοσύνη όταν οι αποφάσεις της δεν είναι της αρεσκείας τους.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, καλλιτέχνες που αυτοαποκαλούνται «άνθρωποι του πολιτισμού», συνεπικουρούμενοι από κάμποσους δημοσιογράφους, αποτελούν ένα τοξικό σύνολο το οποίο δημιουργεί αναστάτωση όταν καλείται από κομματικά συμφέροντα του Σύριζα, αλλά και του ΚΚΕ. Είναι οι ίδιοι που έκαναν διαδηλώσεις εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά έκαναν και διαδηλώσεις υπέρ της αναγνώρισης των δικών τους σπουδών σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ως ισότιμες με πανεπιστημίου. Είναι οι ίδιοι που, «προστατεύοντας» τους παράνομους μετανάστες, συντάχθηκαν με την Τουρκική προπαγάνδα στην ιστορία της «Μαρίας του Έβρου». Είναι οι ίδιοι που οργάνωσαν συναυλία κατά της «ιδιωτικοποίησης του νερού» όταν η Βουλή ψήφιζε νόμο για το αντίθετο. Και ναι, είναι οι ίδιοι που οργάνωναν θεατράκια και χορούς και έβγαζαν selfies χασκογελώντας στις «πορείες θυμού» για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Γράψαμε για αυτούς ότι «έθαψαν τον πολιτισμό». (Εδώ και εδώ.)Αυτές τις μέρες όμως, έχουν κατέβει ακόμα πιο χαμηλά. Εκτός των σχολίων που επιδιώκουν την αθώωση του Γεωργούλη με σεξιστικά και συνωμοσιολογικά σχόλια, έχουμε και το φαινόμενο της εκκωφαντικής σιωπής. Οι επί παντός επιστητού λαλίστατοι και λαλίστατες ηθοποιοί, χορευτές, καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδιστές και δημοσιογράφοι σιωπούν. Ακόμα και το κίνημα Me Too παραμένει σιωπηλό σε σύγκριση με άλλα περιστατικά.

Βέβαια, αυτοί δεν είναι οι πραγματικοί «άνθρωποι του πολιτισμού». Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι εκπροσωπούν επάξια τον πολιτισμό στην χώρα μας. Συγγραφείς, ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, διανοούμενοι, αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι και, βέβαια, ηθοποιοί, μουσικοί, καλλιτέχνες, και τραγουδιστές.

Τα trolls του Σύριζα και της αριστεράς γενικά, δεν είναι «άνθρωποι του πολιτισμού». Η φασιστική τους νοοτροπία θυμίζει τους Ναζί, οι οποίοι δήλωναν «λάτρεις του πολιτισμού» και αφού έκαψαν κάμποσα βιβλία στην Γερμανία, ξεγύμνωσαν αργότερα την υπόλοιπη Ευρώπη από τους πολιτιστικούς της θησαυρούς.