ΝΔ – Πρόγραμμα για σοβαρή χώρα

Αυτό το προεκλογικό πρόγραμμα είναι σπουδαίο για έναν λόγο: ανεβάζει την χώρα επίπεδο γιατί την υποχρεώνει να σκεφτεί και να συζητήσει επί εφικτών μέτρων.

ΝΔ – Πρόγραμμα για σοβαρή χώρα

Του Γιώργου Σαββίδη

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δημοσιοποίησε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Το πρόγραμμα είναι ολοκληρωμένο και καλοζυγισμένο. Καλύπτει όλους τους τομείς της κοινωνίας, της οικονομίας και της κρατικής δραστηριότητας.

Σε κάθε τομέα οι ανάγκες είναι τεράστιες και πολλά περισσότερα θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα προεκλογικό πρόγραμμα.

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε μια επιλογή. Ανακοίνωσε πράγματα που καλύπτουν ουσιαστικές και βασικές ανάγκες. Όλα τα μέτρα είναι υλοποιήσιμα και κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθούν.

Υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της χώρας, ενώ αντιμετωπίζονται και κοινωνικές ανάγκες. Το πρόγραμμα κάνει την κρίσιμη και σωστή επιλογή, μέσω της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού να μειωθούν χρόνια προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας.

Είναι σαφές ότι την επομένη των εκλογών, εφόσον, όπως αναμένεται η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας θα αναβαθμιστεί με ιδιαιτέρως θετικές επιπτώσεις.

Αυτό το προεκλογικό πρόγραμμα είναι σπουδαίο για έναν λόγο: ανεβάζει την χώρα επίπεδο γιατί την υποχρεώνει να σκεφτεί και να συζητήσει επί εφικτών μέτρων. Είναι η πρώτη φορά που κόμμα αποφεύγει την εθιμική ακατάσχετη υποσχεσιολογία για τα πάντα από πάντες προς πάντες. Είναι πρόγραμμα για σοβαρή χώρα.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.