Η «δικαιοσύνη του ενός», δηλαδή του Σύριζα, αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την δημοκρατία

Όμως αυτά που εξαγγέλλουν και δηλώνουν για την δικαιοσύνη είναι πάνω από επικίνδυνα: αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την δημοκρατία.

Η «δικαιοσύνη του ενός», δηλαδή του Σύριζα, αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την δημοκρατία

Athenian Herald

Μόλις ακούσαμε από υποψήφιο βουλευτή του Σύριζα ότι θα επιφέρουν «δικαιοσύνη στη δικαιοσύνη!».

Η καταδίκη του Ν. Παππά είναι «δικαιοσύνη Τσαουσέσκου», παρά το ότι το Ειδικό Δικαστήριο συστάθηκε με κλήρωση. Ήταν «δημοκρατικό δικαστήριο» στο χρονικό διάστημα από την απαλλακτική εισήγηση της εισαγγελέως έως την απόφαση των δικαστών. Μετά έγινε «καθεστωτικό».

Όταν ο Τσίπρας επισκέφθηκε τον Ντογιάκο για τις υποκλοπές, είχε εμπιστοσύνη στις υποκλοπές. Όταν ο Ντογιάκος ερμήνευσε την νομοθεσία για τις υποκλοπές, κατά τον Σύριζα υπερέβαινε τα καθήκοντα του.

Όταν κυβερνούσε ο Σύριζα, η δικαιοσύνη λειτουργούσε άψογα, ακόμα και όταν χρειάστηκαν ένα-δυο χρόνια για να βρεθεί αίθουσα για την εκδίκαση της υπόθεσης κατά της Χρυσής Αυγής. Μετά λειτουργούσε καλά μόνο όταν οι αποφάσεις άρεσαν στον Σύριζα.

Ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης ήταν ένοχοι a priori και δεν είχαν τεκμήριο αθωότητας. Ο Γεωργούλης έχει τεκμήριο αθωότητας και είναι ύποπτος ο χρόνος ανακοίνωσης της έρευνας σε βάρος του, γιατί οι Βέλγοι ανακριτές και εισαγγελείς συνωμότησαν με το Ευρωκοινοβούλιο και την Ελληνική κυβέρνηση, να την ανακοινώσουν πριν τις εκλογές.

Η επίθεση κατά πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας δεν καταδικάζεται, και όταν καταδικάζεται γίνεται καθυστερημένα και μικρόψυχα. Μάλλον θεωρούν τις επιθέσεις αυτές ως «απονομή λαϊκής δικαιοσύνης».

Η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία των Τεμπών έγινε για να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες. Όταν το πόρισμα κατέγραψε τις ευθύνες όλων και οδήγησε στην δίωξη υψηλά ισταμένων στελεχών του ΟΣΕ, η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει για τις ευθύνες της.

Όταν ο Τσίπρας επισκέφθηκε τον Ράμμο και διέρρευσε προσωπικά δεδομένα στην Βουλή δεν ήταν παρέμβαση στην δικαιοσύνη. Η προστασία του απορρήτου από την κυβέρνηση ήταν παρέμβαση στην δικαιοσύνη και συνταγματική εκτροπή.

Η λίστα είναι ατελείωτη.

Οι θέσεις και πράξεις του Σύριζα είναι επικίνδυνες στους περισσότερους τομείς. Στην οικονομία, στην παιδεία, στην εξωτερική πολιτική κλπ. Όμως αυτά που εξαγγέλλουν και δηλώνουν για την δικαιοσύνη είναι πάνω από επικίνδυνα: αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την δημοκρατία.