Ο δημοσιογράφος του Open ρωτούσε τον πρωθυπουργό για το αν θα υπάρξουν αλλαγές υπουργών σε ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση ΝΔ

Οι δημοσιογράφοι κατά κανόνα επιλέγουν ανούσια θέματα που δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες.

Ο δημοσιογράφος του Open ρωτούσε τον πρωθυπουργό για το αν θα υπάρξουν αλλαγές υπουργών σε ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση ΝΔ

Από Athenian Herald

Η συνέντευξη ενός πρωθυπουργού ή ενός εν δυνάμει πρωθυπουργού, είναι ένα σημαντικό γεγονός. Ο χρόνος που διαθέτει ή του διατίθεται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και αλλού, σε ειδησεογραφικές εκπομπές, πρέπει να αξιοποιείται για την ενημέρωση των πολιτών. Για θέματα life-style υπάρχουν άλλες εκπομπές και μέσα, όπως και για κουτσομπολιό.

Σήμερα, σε συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό Open, αρκετός χρόνος αφιερώθηκε από τον έναν δημοσιογράφο, αν θα ανανεωθεί το υπουργικό συμβούλιο σε ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση ΝΔ, ποιο θα είναι το ποσοστό ανανέωσης και ποιοι θα ξαναγίνουν υπουργοί.

Αλλά και οι συζητήσεις με υποψηφίους αναλώνονται σε διαπληκτισμούς και γενικολογίες. Και σε μονόλογους όπου ο καθένας λέει τα δικά του αποφεύγοντας να απαντήσει.

Τους προηγούμενους μήνες, πολύς χρόνος αναλωνόταν στο ερώτημα για το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Περισσότερος σε αλληλοκατηγορίες μεταξύ των συνομιλούντων.

Οι δημοσιογράφοι κατά κανόνα επιλέγουν ανούσια θέματα που δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες. Εκτός από κάποιους πολιτικούς, κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται σήμερα για την σύνθεση του μελλοντικού υπουργικού συμβουλίου. Το ίδιο ισχύει και για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, όπου η συντριπτική πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται.

Υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία θέλουν να ενημερωθούν οι πολίτες, ιδιαιτέρως σε προεκλογική περίοδο. Η ενημέρωση και η δημοκρατία κερδίζουν όταν οι δημοσιογράφοι επικεντρώνονται στα σοβαρά και απαιτούν συγκεκριμμένες απαντήσεις.