Είναι η Ρωσία πιο αδύναμη ή πιο ισχυρή μετά την εισβολή στην Ουκρανία;

Χρησιμοποιώντας παλαιότερο στρατιωτικό εξοπλισμό και στρατολογώντας εκατοντάδες χιλιάδες νέους στρατιώτες, η Ρωσία αντιστάθμισε μεγάλο μέρος των απωλειών της και παραμένει στρατιωτικά ενεργή σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Είναι η Ρωσία πιο αδύναμη ή πιο ισχυρή μετά την εισβολή στην Ουκρανία;

Είναι η Ρωσία πιο αδύναμη ή πιο ισχυρή μετά την εισβολή στην Ουκρανία;

Του Γιάννη Μαυρομιχάλη

"Η ρωσική χερσαία δύναμη έχει υποτιμηθεί κάπως από αυτή τη σύγκρουση, αν και είναι μεγαλύτερη σήμερα από ό,τι ήταν στην αρχή της σύγκρουσης", δήλωσε ο Cavoli στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

“Η Πολεμική Αεροπορία έχει χάσει πολύ λίγα, έχει χάσει 80 αεροπλάνα. Έχουν άλλα 1.000 μαχητικά και μαχητικά βομβαρδιστικά", είπε, προσθέτοντας ότι το ρωσικό ναυτικό "έχει χάσει ένα πλοίο".

Τα σχόλια του Cavoli προκάλεσαν συζήτηση στο διαδίκτυο. Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός έχει βιώσει αρκετές μεγάλες αποτυχίες και αμηχανία, έχει χάσει έως και 43.000 στρατιώτες στο πεδίο της μάχης και έχει καταφύγει στη χρήση όπλων και αρμάτων μάχης ηλικίας δεκαετιών λόγω έλλειψης σύγχρονων όπλων.

Ταυτόχρονα, όμως, οι στρατιωτικοί ηγέτες της Ρωσίας απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν ορισμένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη και όπλα της χώρας, φοβούμενοι ότι θα τα χάσουν στο πεδίο της μάχης. Για τον λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, η Ρωσία έχει χάσει τόσο οπλικά συστήματα όσο και στρατεύματα την ίδια στιγμή που νέα προηγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών και αρμάτων μάχης, προστίθενται στο οπλοστάσιο του στρατού της.

Χρησιμοποιώντας παλαιότερο στρατιωτικό εξοπλισμό και στρατολογώντας εκατοντάδες χιλιάδες νέους στρατιώτες, η Ρωσία αντιστάθμισε μεγάλο μέρος των απωλειών της και παραμένει στρατιωτικά ενεργή σε άλλες περιοχές του κόσμου. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις συχνές περιπολίες υποβρυχίων της Ρωσίας στον Ατλαντικό Ωκεανό, ο Cavoli αναγνώρισε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού στρατού "δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά".

Ο Cavoli είπε ότι, αντί να είναι λιγότερο δραστήριοι, οι Ρώσοι είναι στην πραγματικότητα "πιο δραστήριοι από ό,τι τους έχουμε δει εδώ και χρόνια". Ο Αμερικανός αξιωματούχος περιέγραψε πώς οι ρωσικές περιπολίες στον Ατλαντικό βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι έχει δει ο κόσμος εδώ και πολλά χρόνια.

Με πληροφορίες από: 19fortyfive

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.