Αμοραλιστικός καιροσκοπισμός

Ο Ό. Ηλιόπουλος στην Βοστώνη ακολουθεί κανόνες ηθικής και δεοντολογίας. Στην Αθήνα ακολουθεί άλλους κανόνες, εντελώς αντίθετους. Ο ορισμός του αμοραλιστικού καιροσκοπισμού.

Αμοραλιστικός καιροσκοπισμός

Του Γιώργου Σαββίδη

Σε προηγούμενο άρθρο μας (εδώ) είχαμε θέσει μια σειρά ερωτημάτων για τους υποψηφίους του Σύριζα Λινού, Γεροτζιάφα και Ηλιόπουλο.

Είχαμε μια κρυφή (πολύ κρυφή) ελπίδα, ότι οι άνθρωποι αυτοί, καταξιωμένοι επιστήμονες, πρώτοι των πρώτων, θα αισθάνονταν άβολα με κάποιες από τις θέσεις, πολιτικές και πράξεις του Σύριζα. Και, ίσως, οι θέσεις αυτές, με δικό τους πειστικό αντίλογο εντός του ίδιου του κόμματος, θα μετριάζονταν υπέρ του γενικού συμφέροντος.

Αναφερόμαστε στην ασφάλεια των πανεπιστημίων, την αποδοχή και υποστήριξη των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, υποστήριξη για ιδιωτικά ή μη κρατικά πανεπιστήμια κλπ. Άλλωστε, οι τρεις επιστήμονες είναι και ακαδημαϊκοί και άριστοι.

Ελπίζαμε και σε μια συμβολή στην αναβάθμιση του Κοινοβουλίου γενικά. Με ουσιαστικότερες συζητήσεις και ποιοτικότερο νομοθετικό έργο.

Φευ! Ο Όθων Ηλιόπουλος δήλωσε ρητά ότι συμφωνεί με την ύπαρξη αστυνομίας στο Χάρβαρντ όπου διδάσκει αλλά διαφωνεί με την ύπαρξη αστυνομίας στα Ελληνικά πανεπιστήμια. Διαφωνεί και με την βάση εισαγωγής στα Ελληνικά πανεπιστήμια, παρότι, ως καθηγητής του Χάρβαρντ, γνωρίζει την σημασία της προσπάθειας και της αριστείας.

Η προβολή αντικρουόμενων θέσεων και απόψεων από τον Σύριζα δεν είναι ασυνήθιστη. Φροντίζει όμως να θολώνει τις αντιφάσεις με τον γνωστό αριστερίστικο βερμπαλισμό.

Αλλά, η συνειδητή υποστήριξη αντίθετων θέσεων, ταυτόχρονα, από τον ίδιο άνθρωπο, για ψηφοθηρικούς λόγους, είναι συγκλονιστική. Δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο ακόμα και σε απολυταρχικά καθεστώτα.

Ο Ό. Ηλιόπουλος στην Βοστώνη ακολουθεί κανόνες ηθικής και δεοντολογίας. Στην Αθήνα ακολουθεί άλλους κανόνες, εντελώς αντίθετους. Ο ορισμός του αμοραλιστικού καιροσκοπισμού.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.