Οικονομικά νέα 19.05.2023

Ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση της πρώτης στην Ελλάδα μονάδας παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ.

Οικονομικά νέα 19.05.2023

Του Κώστα Δημητρόπουλου

Αυξημένη κατά 6,8% η παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο τρίμηνο του 2023

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της και από τα στοιχεία 49 ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Η παραγωγή ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις ζωής έφτασε τα €578εκ, (+3,6%), οι ασφαλίσεις κατά ζημιών ανήλθαν στα €657εκ, ευρώ (+ 9,9%) και πιο αναλυτικά, τα €188εκ αφορούσαν την ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων (+2,2%), ενώ τα €468εκ στους λοιπούς κλάδους κατά ζημιών (+ 13,3%).

Υπεγράφη η συμφωνία για την πρώτη μονάδα παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου στην Ελλάδα

Ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση της πρώτης στην Ελλάδα μονάδας παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας νωρίτερα σήμερα το πρωί, ως συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) που είχε υπογραφεί πριν από έναν χρόνο.

Επανεξελέγη η Βασιλική Λαζαράκου στην ESMA

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εποπτών (Board of Supervisors) της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities Markets Authority-ESMA) κατά την συνεδρίασή του, που έλαβε χώρα στις 17 Μαΐου 2023, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, επανεξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Management Board) της ESMA για θητεία 2,5 ετών μέχρι τον Δεκέμβριο 2025.

Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ στο Αλμάτι του Καζακστάν από το ΚΕΒΕ

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (KEBE) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (YEEB) και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Καζακστάν διοργανώνουν τριμερή Επιχειρηματική Αποστολή στο Αλμάτι του Καζακστάν στις 20-23 Ιουνίου 2023, της οποίας θα ηγηθεί ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Παπαναστασίου.

Με πληροφορίες από: Capital, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΚΕΒΕ

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.