Οικονομικά νέα 20.05.2023

Η Γραμμή 4 θα αποτελείται από 15 σύγχρονους σταθμούς και σιδηρόδρομο διπλής τροχιάς μήκους 12,8 χιλιομέτρων.

Οικονομικά νέα 20.05.2023

Του Κώστα Δημητρόπουλου

«Έκλεισε» η χρηματοδότηση της Γραμμής 4 του μετρό

Εγκρίθηκε:
α) ποσό ύψους €1,28εκ για το έργο με τίτλο: "Κατασκευή Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας στο τμήμα Άλσος Βεΐκου-Γουδή" ,
β) ποσό ύψους €5εκ για "Αγορά εδαφικών εκτάσεων - Κατασκευή Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας στο τμήμα Άλσος Βεΐκου-Γουδή" της ΣΑΕ 471/7 και
γ) ποσό €35,1εκ για "Πρόδρομες Εργασίες για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας για το Τμήμα Άλσος Βεΐκου-Γουδή".

Η Γραμμή 4 θα αποτελείται από 15 σύγχρονους σταθμούς και σιδηρόδρομο διπλής τροχιάς μήκους 12,8 χιλιομέτρων.

Διεθνής διαγωνισμός για έρευνα γεωθερμικού δυναμικού σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Την απόφαση για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού αναφορικά με τη μίσθωση του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού που αφορά 4 περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες  παρουσιάζουν ισχυρό γεωθερμικό επενδυτικό ενδιαφέρον και μάλιστα προς την κατεύθυνση της ηλεκτροπαραγωγής, υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη γεωθερμία, έπειτα από 10 χρόνια αναμονής από τον τελευταίο διαγωνισμό.

Κάλλιο αργά, παρά αργότερα…

Εξοικονομώ 23

Η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων https://exoikonomo2023.gov.gr, για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023», θα ανοίξει στις 12 Ιουνίου 2023 και θα δέχεται αιτήσεις έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2023.

Το «Εξοικονομώ 2023» εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα €300εκ, από τα οποία διατίθενται €60εκ αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Με πληροφορίες από: Capital, ΥπΕν (1), ΥπΕν (2),

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.