Προβιά αντί λεοντής

Οι συριζαίοι πιστεύουν ότι αντικαθιστώντας με προβιά την λεοντή, οι πολίτες θα ξεγελαστούν και θα τους ψηφίσουν.

Προβιά αντί λεοντής

Του Μιχαήλ Σωτηρίου

Ο Σύριζα παρουσίασε νέα εκλογική επιτροπή, η οποία και θα φέρει την ευθύνη να εκπροσωπεί το κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο.

Στόχος του Σύριζα είναι η αποφυγή πολυφωνίας και επικοινωνιακών λαθών και το γυάλισμα της εικόνας μετά το στραπάτσο της 21ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος του κόμματος Α. Τσίπρας, απεφάνθη επισήμως ότι η ήττα στις εκλογές οφείλεται στην αναγκαστική υπεράσπιση της απλής αναλογικής, σε άστοχες δηλώσεις στελεχών και στην λανθασμένη αντίληψη των ψηφοφόρων που παρασύρθηκαν από τη νέα ΝΔ.

Ο απολογισμός του αρχηγού συμβαδίζει με τις δηλώσεις του ίδιου και των στελεχών του Σύριζα από το βράδυ των εκλογών.

Κατά τους ίδιους, δεν έφταιξε η αξιοπιστία του προγράμματος τους, ούτε οι πράξεις τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ούτε οι πρακτικές τους. Τα έχουν κάνει όλα σωστά, εκτός από τις δηλώσεις του Κατρούγκαλου και της Φωτίου, τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου.

Βέβαια φταίνε και τα υπόλοιπα κόμματα. Η ΝΔ γιατί παραπλάνησε τον λαό και Πασόκ – ΚΚΕ γιατί δεν υποστήριξαν το ταξίδι του Σύριζα από την «προοδευτική κυβέρνηση» στην κυβέρνηση «ηττημένων» στην κυβέρνηση «ανοχής» στην κυβέρνηση «ειδικού σκοπού».

Σε μια νέα έξαρση αριστερού δημοκρατισμού, απαγορεύθηκαν οι συζητήσεις εντός των κομματικών οργάνων αλλά ο πρόεδρος, με μεγαθυμία, επέτρεψε την ενδοκομματική ηλεκτρονική αποστολή απόψεων και προτάσεων.

Επιπλέον, κυκλοφόρησε και η ιδέα αποπομπής μη επιθυμητών υποψηφίων από τις λίστες, προνόμιο που διαθέτει ο πρόεδρος του κόμματος στις επαναληπτικές του Ιουνίου, καταρρίπτοντας τις προηγούμενες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και αγνοώντας την ψήφο των πολιτών.

Αφού κατά τους ίδιους το πρόγραμμα και οι πρακτικές τους είναι σωστές, δεν αλλάζουν τίποτα. Περιορίζουν τα πρόσωπα που θα μιλούν στα ΜΜΕ και προσθέτουν μερικές νέες ατάκες τύπου «η αλαζονεία της ΝΔ» ή «η παντοδυναμία Μητσοτάκη». Η νέα προεκλογική στρατηγική έχει έναν στόχο μόνο. Να παραπλανήσει τους πολίτες για τις πραγματικές τους προθέσεις, θέσεις και διαθέσεις.

Οι συριζαίοι πιστεύουν ότι αντικαθιστώντας με προβιά την λεοντή, οι πολίτες θα ξεγελαστούν και θα τους ψηφίσουν.

Δεν θα είναι εύκολο.

https://www.athenian-herald.com/   Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.