Τι μας λέει το «όχι σε παντοδυναμία, όχι σε αλαζονεία»

Αν βλέπουν πιθανότητα η ΝΔ να εκλέξει 180 βουλευτές που να της επιτρέπουν συνταγματική αναθεώρηση, τότε είναι τρομοκρατημένοι. Γιατί τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα σημαίνει πλήρη αποτυχία δική τους και πτώχευση των ιδεών και προγραμμάτων τους.

Τι μας λέει το «όχι σε παντοδυναμία, όχι σε αλαζονεία»

Του Γιώργου Σαββίδη

Από το βράδυ της 21ης Μαΐου, τα στελέχη του Σύριζα λάνσαραν το σύνθημα ότι η χώρα κινδυνεύει από μια ισχυρή πλειοψηφία της ΝΔ και βεβαίωναν ότι αυτοί θα προστατεύσουν τους πολίτες από αυτό το ενδεχόμενο, ακόμα και αυτούς που, απερίσκεπτοι, ψήφισαν τη ΝΔ.

Το πιασάρικο σλόγκαν άρεσε και στο Πασόκ και το υιοθέτησε πάραυτα. Ακολούθως το υιοθέτησαν και άλλα κόμματα.

Πολύ γρήγορα οι αναστοχαζόμενοι επικοινωνιολόγοι του Σύριζα και οι στοχαζόμενοι του Πασόκ, το εμπλούτισαν με αγώνα κατά της αλαζονείας Μητσοτάκη.

Εντός ολίγων ημερών, ο καταδικασθείς 13-0 Ν. Παππάς, άρχισε να φανερώνει και να ξεδιπλώνει το πλήρες φάσμα του κινδύνου της παντοδυναμίας και αλαζονείας της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Όπως ενημέρωσε τον λαό, τα σχέδια ξεπερνούν κατά πολύ την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Περιλαμβάνουν την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, την ιδιωτικοποίηση του νερού και πολλά άλλα που θέτουν σε κίνδυνο την δημοκρατία.

Το γιατί μια κυβερνητική πλειοψηφία των 158 βουλευτών δεν αποτελεί κίνδυνο για τους πολίτες αλλά μια των 168 αποτελεί, δεν μας εξηγούν.

Αν βλέπουν πιθανότητα η ΝΔ να εκλέξει 180 βουλευτές που να της επιτρέπουν συνταγματική αναθεώρηση, τότε είναι τρομοκρατημένοι. Γιατί τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα σημαίνει πλήρη αποτυχία δική τους και πτώχευση των ιδεών και προγραμμάτων τους. Και, ακόμα χειρότερα, σημαίνει ότι προβλέπουν νίκη της ΝΔ και στις μεθεπόμενες εκλογές, αφού η συνταγματική αναθεώρηση έχει ως ελάχιστη προϋπόθεση 180 ψήφους στην επόμενη Βουλή και 151 στην μεθεπόμενη.

Το ενδεχόμενο εκλογής 180 βουλευτών από τη ΝΔ είναι πολύ χαμηλό. Η δε πιθανότητα 180 βουλευτών στις επόμενες εκλογές και 151 στις μεθεπόμενες απειροελάχιστη.

Το σύνθημα «όχι σε παντοδυναμία, όχι σε αλαζονεία», μας λέει τα εξής, κυρίως για τον Σύριζα αλλά και αυτούς που το υιοθέτησαν:

- Αποδέχτηκαν και αναμένουν αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με ισχυρή πλειοψηφία

- Αδυνατούν να αντιπαραθέσουν αξιόπιστο πρόγραμμα απέναντι στη ΝΔ

- Υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών και επιμένουν σε συνθήματα αντί σε ουσιαστική πολιτική

- Κατά βάθος μέσα τους ξέρουν ότι η πολιτική τους είναι χρεωκοπημένη.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald (https://www.athenian-herald.com/) εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.