Βρήκαμε την Πόπη στοπ.

Αστικές συνήθειες και απόψεις της μπουρζουαζίας θα πείτε, που δεν έχουν θέση σε αριστερό κόμμα που μάχεται κατά του αστικού καθωσπρεπισμού. Έστω…

Βρήκαμε την Πόπη στοπ.

Του Γιώργου Σαββίδη

Μερικές μέρες μετά τις εκλογές η Πόπη επανέκαμψε.

Αλήθεια είναι ότι την αναζητούσαν όλοι.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος και διεργασιών, δεν είθισται ο εκπρόσωπος τύπου του δεύτερου κόμματος να εξαφανίζεται, έστω και για μερικές ημέρες.

Το καθιερωμένο, το σωστό, το αναμενόμενο είναι ο εκπρόσωπος τύπου να μην αφήνει την ενημέρωση έρμαιο στα χείλη του οποιουδήποτε αποφασίσει να κάνει δηλώσεις.

Επιπλέον, αποτελεί ένδειξη αισθήματος καθήκοντος και, κυρίως, σεβασμός προς τους πολίτες των οποίων την ψήφο επιζητούσε όλους αυτούς τους μήνες.

Αστικές συνήθειες και απόψεις της μπουρζουαζίας θα πείτε, που δεν έχουν θέση σε αριστερό κόμμα που μάχεται κατά του αστικού καθωσπρεπισμού. Έστω…

Η Πόπη είναι τώρα διαφορετική. Όταν μιλά η φωνή της δεν πάλλεται. Δεν μοιράζει αστροπελέκια. Φαίνεται καταβεβλημένη και έχει χάσει την σπιρτάδα της. Φαίνεται θλιμμένη.

Έχει μειώσει τις αναφορές στην «χούντα Κούλη» και στην «κυβέρνηση προοδευτικών». Περιμένει την σειρά της, δεν διακόπτει και προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει, έστω και με τις γνωστές ανακρίβειες, καταγγελίες και ευχολόγια. Στα δύσκολα της ξεφεύγει το «καθεστώς Μητσοτάκη» και το «η ΝΔ αυξάνει τα κέρδη των πλουσίων».

Βέβαια, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα τους είναι άψογο και κοστολογημένο, το κοστολόγησαν οι ίδιοι. Και ότι οι πολίτες τους καταψήφισαν γιατί δεν κατάλαβαν.

‘Όπως και οι σύντροφοι της, και η Πόπη φόρεσε προβιά πάνω από την λεοντή. Οι ψηφοφόροι δεν είναι προβατάκια να ξεγελαστούν…

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.