Ο Δημήτρης πήγε στην Άγκυρα

Στις φωτογραφίες που κατέκλυσαν τις οθόνες μας δεν μπορεί να κρύψει την χαρά και την αγαλλίαση του. Χρόνια είχε να κάνει τέτοια σπουδαιοφανή εμφάνιση.

Ο Δημήτρης πήγε στην Άγκυρα

Του Γιώργου Σαββίδη

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν καλεσμένος στην ορκωμοσία του προέδρου Ερντογάν.

Ήταν ο μόνος που προσκλήθηκε από την χώρα μας, πέραν του υπ. εξωτερικών που παρέστη λόγω θέσης.

Είναι γεγονός ότι ο Δημήτρης απόλαυσε το ταξίδι και την παρουσία του στο σημαντικό γεγονός. Στις φωτογραφίες που κατέκλυσαν τις οθόνες μας δεν μπορεί να κρύψει την χαρά και την αγαλλίαση του. Χρόνια είχε να κάνει τέτοια σπουδαιοφανή εμφάνιση.

Επιστρέφοντας μας είπε με ύφος τριών χιλιάδων καρδιναλίων ότι κάτι αλλάζει στην στάση του Ερντογάν και να μην χάσουμε την ευκαιρία. Ίσως αυτή η δήλωση εξηγεί και την πρόσκληση.

Δεν είπε αν οι γείτονες είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν το διεθνές δίκαιο και να σταματήσουν να απειλούν τα ελληνικά νησιά. Ούτε μας είπε ότι αλλάζουν ρητορική γιατί είναι στριμωγμένοι οικονομικά και διπλωματικά και ψάχνουν για διεξόδους. Ούτε μας είπε τι πρέπει να τους δώσουμε για να μην χαθεί η ευκαιρία.

Τέλος, δεν μας είπε σε τι ωφελήθηκε, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Δύση, εφαρμόζοντας πολιτικές κατευνασμού και ανεχόμενοι την συμπεριφορά των Τούρκων επί δεκαετίες.

Το ζητούμενο είναι η ειρήνη και η ευημερία. Με κατευνασμό, ανεκτικότητα και εφησυχασμό οδεύουμε σε αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο δημοσιοσχετίστας Δημήτρης αξιοποίησε υπέρ της φιλοδοξίας του για υπουργοποίηση αυτή την επίσκεψη και της ματαιοδοξίας του τις φωτογραφίες και την δημοσιότητα.

Ας μείνει σε αυτά και ας αφήσει την εξωτερική πολιτική σε άλλους.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.