Στρουθοκαμηλισμός

Ποτέ δεν είναι αργά, όταν υπάρχει αποφασιστικότητα και ξεκάθαρη γραμμή. Ας βγάλουμε το κεφάλι μας από την άμμο.

Στρουθοκαμηλισμός

Του Γιώργου Σαββίδη

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε από τα κατεχόμενα ότι η αναγνώριση του ψευδοκράτους είναι μονόδρομος και ταυτόχρονα απείλησε την Ελλάδα να μην εξοπλίζεται αν θέλει ειρήνη.

Εδώ και δεκαετίες, όλοι, σε Ελλάδα και Κύπρο επαναλαμβάνουν ότι η τουρκική πλευρά δεν αλλάζει στρατηγική και δηλώνουν ότι τα δικαιώματα μας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Εδώ και δεκαετίες, η Κύπρος συμπεριφέρεται στον αμυντικό τομέα σαν να είναι Βέλγιο. Η Ελλάδα από το 2007 έως το 2019 άφησε την άμυνα στην τύχη. Βάλτε τα οι λαοί δεν έχουν διαφορές, θα το ρισκάρουμε στην άμυνα και η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Προσθέστε και μια γερή δόση ψηφισμάτων Ηνωμένων Εθνών και την υποστήριξη των συμμάχων. Όλα μαζί οδηγούν σε εφησυχασμό και αδιέξοδο.

Η άποψη μας, την οποία αναφέραμε πολλές φορές, ήταν, είναι και θα είναι ότι μόνο η ισχύς εγγυάται την ειρήνη.

Ποτέ δεν είναι αργά, όταν υπάρχει αποφασιστικότητα και ξεκάθαρη γραμμή. Ας βγάλουμε το κεφάλι μας από την άμμο.

Σε αντίθετη περίπτωση, είναι θέμα χρόνου η απώλεια, στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Και έπονται Θράκη και Β. Ήπειρος.

Αυτοί που αντιτίθενται στην αύξηση ισχύος και εμμένουν σε αδιέξοδες πολιτικές, όπως διζωνική δικοινοτική στην Κύπρο ή σε ανοχή υπερπτήσεων στο Αιγαίο, φέρουν τεράστια ευθύνη.

Ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο οι Κύπριοι να κατηγορούν τους Ελλαδίτες και το αντίστροφο και όλοι μαζί τους Αμερικάνους.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.