Αλέξης ο irrelevant

Σε αντίθεση με τον Αλέξη, οι περισσότεροι Έλληνες, την τελευταία δεκαετία έγιναν σοφότεροι, αξιοποιώντας την συλλογική εμπειρία της χώρας.

Αλέξης ο irrelevant

Του Γιώργου Σαββίδη

Ο Αλέξης και οι απόψεις του δεν έχουν πλέον σχέση με τις ανησυχίες, τα προβλήματα και τις φιλοδοξίες των Ελλήνων.

Ο Αλέξης έχει χάσει την επαφή ακόμα και με το δικό του κοινό.

Οι Έλληνες έχουν χορτάσει από υποσχέσεις και γενικόλογες ανέξοδες ευαισθησίες. Επιζητούν και αναζητούν όχι μόνο σταθερότητα αλλά και αξιόπιστο όραμα.

Οι εξαγγελίες τύπου θα ξαναγοράσουμε τα Τραινοσέ και την ΔΕΗ και ταυτόχρονα θα καταργήσουμε τον ΦΠΑ και θα προσλάβουμε δεκάδες χιλιάδες στο δημόσιο, προκαλούν μειδίαμα.

Τα φληναφήματα περί πατριωτισμού και η ταυτόχρονη συμφωνία με οτιδήποτε ανθελληνικό κυκλοφορεί (Μαρία του Έβρου, τουρκική μειονότητα Θράκης, ανοιχτά σύνορα κ.ά.), προκαλούν θυμό.

Η περιφρόνηση της δικαιοσύνης όταν δεν του αρέσουν οι αποφάσεις της και η υποστήριξη συνεργατών που προαναγγέλλουν διώξεις δικαστικών και δημοσιογράφων, προκαλούν τρόμο.

Ο βομβαρδισμός μαύρης προπαγάνδας τύπου «η χώρα πεινά», «η κυβέρνηση σκοτώνει μετανάστες», «καθεστώς Μητσοτάκη» κ.λπ., προκαλεί αποστροφή.

Η άμεση και έμμεση υποστήριξη κάθε παραβατικής συμπεριφοράς σε δημόσια υπηρεσία, στα πανεπιστήμια και στα νοσοκομεία, προκαλεί απόγνωση.

Η πρωτοφανής αλαζονεία αναγνώρισης λαθών ακόμα όταν καταρρέουν στις εκλογές, προκαλεί απογοήτευση.

Ο Αλέξης αξιοποίησε τον θυμό που προκάλεσε η κρίση. Ήταν νέος, δροσερός και προσέφερε ελπίδα, έστω και ψευδή.

Όταν ανέλαβε την ευθύνη των αποφάσεων, προκάλεσε απέραντη απογοήτευση, γιατί έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε για να αναρριχηθεί.

Δεν χρησιμοποίησε την εμπειρία. Ξαναγύρισε στα παλιά, με υποσχέσεις, ψέματα, κατηγορίες και ανακρίβειες. Επιπλέον, ανέτρεξε στις δεκαετίες του 1950 και του 1970 για έμπνευση και καθοδήγηση.

Σε αντίθεση με τον Αλέξη, οι περισσότεροι Έλληνες, την τελευταία δεκαετία έγιναν σοφότεροι, αξιοποιώντας την συλλογική εμπειρία της χώρας.

Οι σοφότεροι σήμερα Έλληνες, έχουν προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Ο Αλέξης, επιμένοντας στα παλιά, κατέστη irrelevant.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.