Ο λαός αποφασίζει

Είμαστε αισιόδοξοι. Η κοινωνία είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα μπροστά.

Ο λαός αποφασίζει

Του Γιώργου Σαββίδη

Σήμερα οι πολίτες ψηφίζουν. Επιλέγουν την επόμενη κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα επιβραβεύουν, τιμωρούν και δείχνουν προς τα που θέλουν να οδηγηθεί η χώρα.

Αν οι εκλογές Μαΐου ήταν προάγγελος του σημερινού αποτελέσματος, τότε ξέρουμε τι επιζητούν οι πολίτες.

Ζητούν σταθερότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Απαιτούν η χώρα να κάνει ένα μεγάλο βήμα προόδου και ανάπτυξης. Περιμένουν σημαντική βελτίωση υπηρεσιών υγείας, ασφάλεια και ικανοποιητικά εισοδήματα. Θέλουν να σταματήσει η αιμορραγία της μετανάστευσης των νέων και την δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και προόδου στην πατρίδα. Προσβλέπουν σε ισχυρή Ελλάδα η οποία να εγγυάται την ειρήνη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Θέλουν να είναι περήφανοι για τα επιτεύγματα της σημερινής Ελλάδας και όχι μόνο της αρχαίας. Θέλουν λειτουργικό και υπεύθυνο κράτος. Απαιτούν λογοδοσία και διαφάνεια.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες δεν θέλουν εχθροπάθεια, οξύτητα, γενικολογίες, κραυγές, συνθηματολογίες, fake news, ανέξοδες υποσχέσεις και παρελθοντολογία.

Ο αναμενόμενος νικητής των εκλογών έχει πολύ δύσκολο έργο. Αν τα καταφέρει θα ανταμειφθεί από το εκλογικό σώμα με μια άνευ προηγουμένου τρίτη τετραετία. Μπορεί, αν ακούσει τους πολίτες και προχωρήσει με τόλμη. Αν κάνει όλα όσα ξέρει ότι είναι σωστά και δεν φοβηθεί να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις κακές κομματικές και άλλες πρακτικές.

Είμαστε αισιόδοξοι. Η κοινωνία είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα μπροστά.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.