Η επόμενη μέρα

Η αλήθεια είναι ότι ο Σύριζα είναι ο σπόνσορας των Σπαρτιάτες – Νίκη – Πλεύση Ελευθερίας.

Η επόμενη μέρα

Του Γιώργου Σαββίδη

Η κάλπη της 25ηςΙουνίου επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου.

Η ΝΔ κέρδισε άνετη πλειοψηφία, ο Σύριζα συνέχισε την πτώση και το Πασόκ δεν δείχνει ικανό να καρπωθεί την τεράστια πτώση του Σύριζα.

Η είσοδος τεσσάρων κομμάτων με ποσοστά 3,17-4,64% δημιουργεί Βουλή οκτώ κομμάτων, μεταξύ των οποίων και το κόμμα Σπαρτιάτες (4,64%) που πήρε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Η νίκη της ΝΔ είναι πολύ μεγάλη και οφείλεται αποκλειστικά στον Κ. Μητσοτάκη. Οι προσδοκίες των Ελλήνων είναι πολύ μεγάλες και οι ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας πιεστικές.

Η επιτυχία της νέας κυβέρνησης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτή είναι ίσως η απόφαση με την μεγαλύτερη βαρύτητα που παίρνει ένας Πρωθυπουργός. Ευχόμαστε να επιλέξει τους αρίστους.

Ο Πρωθυπουργός δείχνει να έχει επίγνωση και αντίληψη των ζητημάτων. Ασχολείται με το μέλλον και την εφαρμογή του προγράμματος του. Και δείχνει ότι εννοεί αυτά που διαλαλεί περί σκληρής δουλειάς, βαριάς ευθύνης και ταπεινότητας.

Μετά την ΝΔ, υπάρχει χάος. Σύριζα, Πασόκ και ΚΚΕ συνεχίζουν την ίδια ρητορική και φρασεολογία. Παρότι Πασόκ και ΚΚΕ έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους από το 2019, δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί που βρίσκεται και τι θέλει σήμερα η κοινωνία. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δείξει τι έχουν καταλάβει και πως θα πορευθούν.

Η Ελληνική Λύση κατάφερε να ξαναμπεί στην Βουλή παρά τις πιέσεις από όμορους χώρους. Θα συνεχίσει όπως πριν, με εθνικιστικές και ακραίες κορώνες.

Το συνοθύλευμα Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας βρέθηκε στην Βουλή μόνο και μόνο γιατί ο Σύριζα, μέσω της απλής αναλογικής οδήγησε την χώρα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελαφρότητα ομολόγησαν ότι η απλή αναλογική ήταν στρατηγικό λάθος, αλλά κατηγορούν τη ΝΔ ως σπόνσορα της ακροδεξιάς.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σύριζα είναι ο σπόνσορας των Σπαρτιάτες – Νίκη – Πλεύση Ελευθερίας. Τους τροφοδότησε με τις πολιτικές στο μεταναστευτικό και τα ελληνοτουρκικά, με τις υπερφίαλες εξαγγελίες και τις πρακτικές της εξαλλοσύνης. Με την απλή αναλογική τους παρείχε και το εργαλείο-ευκαιρία εισόδου στην Βουλή.

[Σημειώνουμε παρενθετικά ότι, οι δηλώσεις του κόμματος Σπαρτιάτες και του Κασιδιάρη, δείχνουν ότι παραβιάζεται ο πρόσφατος νόμος απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής.]

Κρατάμε το θετικό. Η χώρα έχει σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση. Οι Έλληνες έδειξαν ρεαλισμό και διορατικότητα, επιλέγοντας τον ικανότερο για Πρωθυπουργό.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση του και την χώρα.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.