Η δεύτερη τετραετία Κυριάκου θα είναι πιο πετυχημένη

Το τι θα κάνει η αντιπολίτευση δεν επηρεάζει την πορεία της κυβέρνησης. Αν τα αποτελέσματα είναι από καλά έως άριστα θα κερδίσει τις εκλογές στο τέλος και αυτής της τετραετίας. Οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν την μετριότητα.

Η δεύτερη τετραετία Κυριάκου θα είναι πιο πετυχημένη

Του Γιώργου Σαββίδη

Πολύ καλοί λόγοι υποστηρίζουν ότι η επόμενη τετραετία θα είναι μια πετυχημένη περίοδος, πολύ πιο πετυχημένη από την προηγούμενη.

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει την απαραίτητη μόρφωση, πράγμα που τον βοηθά να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί ευκολότερα και γρηγορότερα τα προκύπτοντα ζητήματα και τις προεκτάσεις τους. Επιπλέον, έχει και τον κατάλληλο χαρακτήρα. Είναι υπέρμαχος της σκληρής δουλειάς και αξιολογεί με κριτήριο τα αντικειμενικά μετρήσιμα αποτελέσματα και δεν υποκύπτει σε πιέσεις.

Έχει όραμα και είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την χώρα σε υψηλά επίπεδα ευημερίας και ισχύος. Κατά την πρώτη τετραετία απέκτησε πολύτιμη εμπειρία, όχι μόνο σαν πρωθυπουργός, αλλά και σαν διαχειριστής πρωτοφανών αλλεπάλληλων παγκόσμιων και εθνικών κρίσεων.

Διαθέτει ήθος. Δεν επιδίδεται σε ακρότητες ούτε κατεβαίνει επίπεδο για να συναντήσει τους αντιπάλους του, ακόμα και όταν βρίζουν επαίσχυντα τον ίδιο και την οικογένεια του. Αναλαμβάνει τις ευθύνες του όταν κάνει λάθη και προβαίνει άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες.

Οι συνεργάτες και υπουργοί του έχουν πλήρη γνώση των απαιτήσεων της θέσης τους και του πρωθυπουργού τους. Ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να σέβονται τους πολίτες, να είναι ταπεινοί και, κυρίως, να εκτελούν άριστα την δουλειά τους. Όποιος/α φέρει μέτρια αποτελέσματα είναι σίγουρος/η ότι θα απομακρυνθεί σε πρώτη ευκαιρία.

Ο Κ. Μητσοτάκης μετέτρεψε τη ΝΔ σε ένα σύγχρονο φιλελεύθερο με κοινωνικές ευαισθησίες κόμμα, το οποίο απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών. Πέταξε στα σκουπίδια την εχθροπάθεια και την αντιπαλότητα και άφησε τις συζητήσεις για το παρελθόν στους άλλους. Δημιούργησε ένα περιβάλλον προσέλκυσης και αφομοίωσης ικανών και άξιων. Οι παραδοσιακές δομές του κόμματος και τα παρωχημένα συνθήματα έχουν υποχωρήσει και σχεδόν εξαφανιστεί.

Οι επιδόσεις της πρώτης περιόδου παρέχουν μια πολύτιμη κληρονομιά, η οποία θα δώσει άμεσα οφέλη. Η συνετή οικονομική διαχείριση οδηγεί σε πιστοληπτική αναβάθμιση, η οποία μαζί με την πολιτική σταθερότητα προβλέπεται ότι θα προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις. Η τάση ενισχύεται από την επιτυχή διαπραγμάτευση στην εξασφάλιση δυσανάλογα μεγάλων κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η καθαρότητα στην εξωτερική πολιτική και η ενίσχυση της άμυνας έχουν κερδίσει τον σεβασμό και φέρνουν οφέλη όπως σπουδαίες αμυντικές συμφωνίες και υποστήριξη στο εξωτερικό και ιδίως στις ΗΠΑ. Οι ηγετικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για την διαχείριση της πανδημίας και της κρίσης στο ενεργειακό, καθιέρωσαν την Ελλάδα στις πλέον σοβαρές φωνές στην ΕΕ, θέση η οποία ενισχύθηκε από την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Για τους ανωτέρω λόγους, η επόμενη τετραετία προοιωνίζεται πολύ καλή. Η νέα κυβέρνηση ξέρει ακριβώς τι να κάνει και θα το κάνει.

Θα υπάρξουν και λάθη και παραλείψεις και αστοχίες και προβλήματα και καθυστερήσεις και κρίσεις. Όμως υπάρχει η εμπειρία, η ικανότητα και η βούληση να διορθώνονται τα λάθη, οι παραλείψεις και οι αστοχίες, να επιλύονται τα προβλήματα, να προχωρούν τα πράγματα έστω και μετά από καθυστέρηση και οι κρίσεις να τυγχάνουν σωστής και αποτελεσματικής διαχείρισης.

Το τι θα κάνει η αντιπολίτευση δεν επηρεάζει την πορεία της κυβέρνησης. Αν τα αποτελέσματα είναι από καλά έως άριστα θα κερδίσει τις εκλογές στο τέλος και αυτής της τετραετίας. Οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν την μετριότητα.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.