Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας στην Κριμαία

Ο πράκτορας συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να ανακτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό από μια κρυψώνα.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας στην Κριμαία

Της Ηλιάνας Θέμελη

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι απέτρεψε μια ουκρανική απόπειρα δολοφονίας του Sergey Aksyonov, του επικεφαλής της Κριμαίας που έχει τοποθετηθεί από τη Ρωσία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (Federal Security Service ή FSB) ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα ότι συνέλαβε έναν Ρώσο υπήκοο που είχε στρατολογηθεί ως δολοφόνος από την υπηρεσία πληροφοριών SBU (Security Service of Ukraine) της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι ο ύποπτος είχε υποβληθεί σε εκπαίδευση για εκρηκτικά, αναγνώριση και σαμποτάζ στην Ουκρανία.

Έγινε γνωστό εν μέσω αναφορών ρωσικών μέσων ενημέρωσης ότι έχει ενισχυθεί η ασφάλεια στην Κριμαία και ότι γίνονται πρόσθετοι έλεγχοι ασφαλείας σε άτομα που θέλουν να διασχίσουν μια γέφυρα από τη νότια περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας στην Κριμαία.

Στην ανακοίνωση της FSB προστίθεται ότι το σχέδιο ήταν να ανατινάξουν το αυτοκίνητο του Aksyonov, αλλά ο πράκτορας συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να ανακτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό από μια κρυψώνα.

Η υπηρεσία δεν κατονόμασε τον άνδρα που συνέλαβε, αλλά δήλωσε ότι ήταν γύρω στα 30 και είχε εισέλθει στην Κριμαία τον Ιούνιο. Ερευνήθηκε ως ύποπτος για "απόπειρα διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας" και "παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών".

Ο Aksyonov ευχαρίστησε την FSB που σταμάτησε αυτό που αποκάλεσε απόπειρα κατά της ζωής της "ηγεσίας της Δημοκρατίας της Κριμαίας" και δήλωσε βέβαιος ότι τα άτομα που διέταξαν την αποτυχημένη επίθεση θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Με πληροφορίες από: AlJazeera, Reuters

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.