Οικονομικά νέα 11.07.2023

Οικονομικές περιοχές το β’ τρίμηνο του 2023 είναι οι Αχαρναί (Δυτικά Προάστια) με μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης κατοικίας στα €6,4/τ.μ. και ο Κορυδαλλός (Προάστια Πειραιά) με €6,8 /τ.μ.

Οικονομικά νέα 11.07.2023

Του Κώστα Δημητρόπουλου

Συνέχιση του ράλι των τιμών για την αγορά και την ενοικίαση κατοικιών σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η ανοδική τάση των τιμών ως προς τις κατοικίες που διατίθενται προς πώληση και ενοικίαση συνεχίζεται και το β’ τρίμηνο του 2023, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Κάποιες από τις περιοχές που παρουσίασαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης σε σχέση με πέρσι είναι το Ίλιον (Δυτικά Προάστια) με αύξηση +32%, η Αγία Παρασκευή (Βόρεια Προάστια) με αύξηση +27%, η περιοχή Ζωγράφου (Ανατολικά Προάστια) με αύξηση +26% και η Καλλιθέα (Νότια Προάστια) με αύξηση +23%.

Στις πιο οικονομικές περιοχές για αγορά κατοικίας συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η Αττική (Αθήνα) με μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας στα €1.250/τ.μ, τα Πατήσια (Αθήνα) στα €1.266/τ.μ. και το Κερατσίνι (Προάστια Πειραιά) στα €1.333/τ.μ.

Από την άλλη, στην ενοικίαση κατοικιών, κάποιες από τις πιο οικονομικές περιοχές το β’ τρίμηνο του 2023 είναι οι Αχαρναί (Δυτικά Προάστια) με μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης κατοικίας στα €6,4/τ.μ. και ο Κορυδαλλός (Προάστια Πειραιά) με €6,8 /τ.μ.

Με πληροφορίες από: Spitogatos Insights

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.