Οικονομικά νέα 13.07.2023

Κατατέθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός €700εκ από το υπουργείο οικονομικών.

Οικονομικά νέα 13.07.2023

Του Κώστα Δημητρόπουλου

Σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα ορίζει ένα πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους servicers, θα προχωρήσει η κυβέρνηση

Θα έχουν υποχρέωση να τηρούν και να παρέχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση προς τους οφειλέτες για το σύνολο της οφειλής τους, τις οφειλόμενες δόσεις, το επιτόκιο και άλλες συναφείς πληροφορίες. Θα τους επιβάλλονται ποινές όταν δεν παρέχουν σαφή και έγκαιρη ενημέρωση στους οφειλέτες.

Κατατέθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός €700εκ από το υπουργείο οικονομικών

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός καλύπτει τα εξής:

- €251εκ για την επέκταση του Market Pass έως τον Οκτώβριο,
- €30εκ για το Youth Pass
- €50εκ για την αύξηση του μισθολογίου των μελών ΔΕΠ από 07/10/2022,
- €100εκ για τη διεκπεραίωση των αυτοδιοικητικών εκλογών Α' και Β' βαθμού, σε συνέχεια των διπλών εκλογών τον Μάιο και τον Ιούνιο,
- Περίπου €150εκ για την κάλυψη αναγκών του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με προμήθειες φαρμάκων, αμοιβές νοσηλευτικού προσωπικού ορισμένου χρόνου, του ΕΚΑΒ και λοιπές λειτουργικές δαπάνες,
- Περίπου €120εκ για την κάλυψη δαπανών φορέων Γενικής Κυβέρνησης εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της συνεπακόλουθης αύξησης των τιμών των αγαθών και των υπηρεσιών.

Μετά από 14 χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κερδίσουν κατά μέσο όρο ένα μισθό ετησίως ή €1.292 ετησίως

Καθολική αύξηση €70/ μήνα ο μεικτός μισθός ανά δημόσιο υπάλληλο. Προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, την θέση ευθύνης και το είδος της εργασίας.

€3,5δις με επιτόκιο 4,375% σε 15ετές ομόλογα εξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ

Από τα €13,4δις των προσφορών, τα €11,6δις αποτελούν νέα κεφάλαια σε μετρητά, και τα €1,8δις αφορούν στην ανταλλαγή των ομολόγων λήξης 2024 και 2025.

Με πληροφορίες από: ΟΔΔΗΧ,

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.