Ο Νότης ξέφυγε

Ήδη, έθεσε την πρώτη υποψηφιότητα ως μια από τις αλλαγές του πρώτου διορθωτικού ανασχηματισμού.

Ο Νότης ξέφυγε

Του Γιώργου Σαββίδη

Δεν πέρασε μια βδομάδα από την ψήφο εμπιστοσύνης και τις προγραμματικές. Ο Νότης Μηταράκης μετρά ήδη δύο μεγάλες ήττες. Της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της έφιππης αστυνομίας.

Η προσωπική του σύλληψη για ομάδα (ίλη;) 6 αλόγων και 10 αστυνομικών που να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας για λόγους τελετουργικούς, είναι ανεκδιήγητη και δείχνει αποσύνδεση από την πραγματικότητα και τις ελληνικές παραδόσεις. Ο χειρισμός που έκανε δείχνει αλαζονεία.

Η κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αποτελεί στρατηγική και πολιτική ήττα της κυβέρνησης. Αποτελεί όμως και ήττα του Μηταράκη γιατί ομολόγησε ότι δεν θα μπορούσε να βρει τρόπο εφαρμογής της απόφασης, την οποία υποστηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών και των φοιτητών.

Ο Μηταράκης έβαλε δύο αυτογκόλ με το σφύριγμα. Έπληξε την αξιοπιστία της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, του επιτελικού κράτους και του εαυτού του.

Πως θα διοικήσει το πολύ σημαντικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με μειωμένη προσωπική αξιοπιστία είναι το μεγάλο ζητούμενο. Ήδη, έθεσε την πρώτη υποψηφιότητα ως μια από τις αλλαγές του πρώτου διορθωτικού ανασχηματισμού.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.