Ο Αλέξης στην Ντίσνεϋ

Αφού αποφάσισε να κάνει διακοπές στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, θα αναμενόταν να επισκεφτεί την Κούβα ή την Βενεζουέλα.

Ο Αλέξης στην Ντίσνεϋ

Του Γιώργου Σαββίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει φέτος διακοπές με την οικογένεια του στην Καλιφόρνια. Θα επισκεφθεί μεγάλες πόλεις, την Disneyland και άλλα αξιοθέατα.

Καλά κάνει και είναι δικαίωμα του να πηγαίνει διακοπές όπου θέλει. Δεν αφορά κανέναν άλλον εκτός αυτόν και την οικογένεια του.

Ο Α. Τσίπρας όμως υπήρξε πρωθυπουργός, αρχηγός κόμματος και συνεχίζει να είναι βουλευτής.

Επιπλέον, είναι ο πολιτικός που εισήγαγε την απόλυτη τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου, χωρίς να εξαιρεί τις άκριτες επιθέσεις στην προσωπική ζωή των αντιπάλων του, χρησιμοποιώντας πολλές φορές και αμφισβητούμενα στοιχεία.

Ένας ηγέτης αναμένεται και οφείλει να ηγείται και δια του παραδείγματος του. Η προσωπική του ζωή πρέπει να αντιστοιχεί με τις ιδέες του και τις διακηρύξεις του.

Το ταξίδι αυτό βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις διακηρυγμένες ιδέες του Α. Τσίπρα. Η Καλιφόρνια είναι η επιτομή του καπιταλισμού. Hollywood, Disneyland, εταιρείες τεχνολογίας, ιδιωτικά πανεπιστήμια, υπερβολικός πλούτος, ανερυθρίαστη επιδειξιομανία, ελεύθερο πνεύμα.

Αφού ο Α. Τσίπρας αποφάσισε να κάνει διακοπές στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, θα αναμενόταν να επισκεφτεί την Κούβα ή την Βενεζουέλα. Διακοπές σε μια από αυτές τις χώρες θα έδειχνε συνέπεια έργων και λόγων. Όχι μόνο ως προς το τι εκπροσωπούν Κούβα και Βενεζουέλα vs Καλιφόρνια. Αλλά και ως προς το κόστος του ταξιδιού.

Αντί αυτών επέλεξε την Καλιφόρνια. Καπιταλισμός και μεγάλη δαπάνη vs κομμουνισμός και μικρή δαπάνη.

Βέβαια, ο Α. Τσίπρας άλλα έλεγε, άλλα πίστευε και άλλα έκανε όταν κυβερνούσε.

Βρίσκουμε θετικό το ότι επισκέπτεται την Καλιφόρνια. Ίσως τον βοηθήσει να συγκεράσει τα λόγια του με τις πράξεις του.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.