Μηδενική ανοχή

Στον/στην πολιτικό, πρώτα έρχεται το ήθος και μετά η επάρκεια. Δεν μπορεί ένας/μια πολιτικός να είναι επαρκής χωρίς ήθος. Εξ ορισμού η πολιτική στηρίζεται στο ήθος.

Μηδενική ανοχή

Του Γιώργου Σαββίδη

Επικροτούμε την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επέλεξε να κάνει διακοπές όταν η χώρα βρισκόταν σε πόλεμο με τις φωτιές και το προσωπικό του υπουργείου του έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες στην Ρόδο, την Κέρκυρα και την Μαγνησία για να προστατεύσει τους πολίτες, την ιδιωτική και δημόσια περιουσία και το φυσικό περιβάλλον.

Αναμένουμε και την απόσυρση της υποστήριξης της ΝΔ, προς τον περιφερειάρχη Αττικής, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Την ίδια περίοδο, ο περιφερειάρχης δεν πήγε διακοπές, αλλά μεράκλωνε με ζεϊμπεκιές.

Η δεύτερη περίπτωση είναι ίδια με την πρώτη. Εν μέσω κρίσης, οι κύριοι αυτοί, με περισσή αλαζονεία και εγωκεντρισμό, προτεραιοποίησαν την καλοπέραση τους και όχι το καθήκον.

Η πολιτική είναι λειτούργημα όχι επάγγελμα. Ο/η πολιτικός έχει καθήκον όχι εργασία.

Για να μπορούν οι εκλεγμένοι πολιτικοί να εκτελούν τα καθήκοντα του λειτουργήματος τους απερίσπαστοι, το κράτος, δηλαδή ο λαός, δηλαδή οι πολίτες, φροντίζουν να έχουν έναν σημαντικό μισθό και πολλές άλλες ευκολίες, όπως δωρεάν αυτοκίνητα, δωρεάν τηλέφωνα, δωρεάν ταξίδια, άνετα και ευχάριστα γραφεία, πληρωμένους συνεργάτες και συμβούλους και άλλα.

Στον/στην πολιτικό, πρώτα έρχεται το ήθος και μετά η επάρκεια. Δεν μπορεί ένας/μια πολιτικός να είναι επαρκής χωρίς ήθος. Εξ ορισμού η πολιτική στηρίζεται στο ήθος.

Η εξουσία συνοδεύεται συχνά από φαινόμενα αλαζονείας. Η μακροημέρευση στην πολιτική και σε θέσεις εξουσίας τείνει να φθείρει το ήθος των πολιτικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν ανέχεται φαινόμενα αλαζονείας και έλλειψης ήθους.

Με την απόσυρση της υποστήριξης προς τον Γ. Πατούλη θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα μηδενικής ανοχής σε αυτά τα ζητήματα.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.