Υγεία - ποιες ακριβώς είναι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης;

Οι πολίτες ενδιαφέρονται να μάθουν επίσημα από τον Σύριζα, ποια ακριβώς ήταν τα μέτρα που πήρε και οι πολιτικές που εφάρμοσε στον τομέα της υγείας, όταν κυβερνούσε.

Υγεία - ποιες ακριβώς είναι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης;

Athenian Herald

Σε άρθρο του στο Liberal, ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης παραθέτει την δραστηριότητα της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας σε αριθμούς.

Ο προϋπολογισμός του Σύριζα το 2019 προέβλεπε για την Υγεία €3,8 δις. Ο αντίστοιχος της ΝΔ του 2023 προβλέπει €5,2 δις.

Ο Σύριζα δεν διασφάλισε κανένα κονδύλι για τις υποδομές των νοσοκομείων. Η ΝΔ διενεργεί διαγωνισμούς €560 εκ. για αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις, έχει διασφαλίσει €80 εκ. για εξοπλισμό και αύξησε από 550 σε 1.200 τις ΜΕΘ.

Η ΝΔ προσέλαβε στο ΕΣΥ 15.000 γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, έδωσε αυξήσεις μετά από 12 χρόνια και επιδόματα μετακίνησης στην επαρχίας. O Σύριζα δεν έδωσε καμία αύξησε και κανένα επίδομα.

Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού έφτασε 4,8 εκ. πολίτες και 3.300 γιατρούς, έναντι 1,5 εκ. και 1.000 επί Σύριζα αντίστοιχα.

Ο κος Πλεύρης αναφέρει επίσης ότι ο Σύριζα ευνόησε τα ακριβά φάρμακα και καταψήφισε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες υπέρ των φθηνών φαρμάκων και άλλα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι πολίτες ενδιαφέρονται να μάθουν επίσημα από τον Σύριζα, ποια ακριβώς ήταν τα μέτρα που πήρε και οι πολιτικές που εφάρμοσε στον τομέα της υγείας, όταν κυβερνούσε. Επίσης, ποια συγκεκριμένα μέτρα προτείνει αν γίνει κυβέρνηση και πως θα χρηματοδοτηθούν. Δηλαδή, να πει συνολικά τι θα ξοδέψει σε κάθε τομέα και από που θα προέλθουν τα χρήματα. Αν θα ανεβάσει τους φόρους, ποιους θα φορολογήσει, πόσα θα πάρει από κάθε ομάδα που θα φορολογηθεί περισσότερο. Και αν θα μεταφέρει κονδύλια από αλλού, να δηλώσει από που. Από την παιδεία, την άμυνα, την γεωργία, τις συντάξεις, την μείωση των δημοσίων υπαλλήλων; Αν θα δανειστεί, ας το πει και ας πει και το κόστος αυτού του δανεισμού.

Μόνο έτσι θα πεισθούν οι πολίτες ότι ο Σύριζα θα κάνει αυτά που λέει και δεν δίνει υποσχέσεις μόνο και μόνο για να αποσπάσει ψήφους.

Με πληροφορίες από Liberal