Η Ομογένεια των ΗΠΑ μας έκανε ένα τεράστιο δώρο˙ να το αξιοποιήσουμε

Οι Ομογενείς των ΗΠΑ και οι Οργανώσεις τους (AHEPA, HALC, PSEKA, AHI και πολλές άλλες) έδωσαν χρόνο στην Ελλάδα να αντιδράσει.

Η Ομογένεια των ΗΠΑ μας έκανε ένα τεράστιο δώρο˙ να το αξιοποιήσουμε
F-35 Πηγή: Lockheed Martin

Του Γιώργου Σαββίδη

Οι Ομογενείς των ΗΠΑ και οι Οργανώσεις τους (AHEPA, HALC, PSEKA, AHI και πολλές άλλες) με την δράση και την επιρροή τους κατάφεραν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. Την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών 5ηςγενιάς F-35 και την αντίθεση του Κογκρέσσου στην πώληση στην Τουρκία 40 νέων και 79 kit αναβάθμισης μαχητικών 4+ γενιάς F-16V (Viper). Η παραγγελία των F-16 περιλαμβάνει και 900 πυραύλους και 800 βόμβες.

Η επιτυχία είναι τεράστια. Η Τουρκία ήταν συμπαραγωγός χώρα στο πρόγραμμα των F-35 και για πολλά χρόνια η μοναδική παραγωγός χώρα των F-16.

Ευλόγως πανηγυρίζουμε σήμερα για τις επιτυχίες της Ομογένειας και κατ’ επέκταση ολόκληρου του Ελληνισμού.

Η Ελλάδα, εν τω μεταξύ, ξεκίνησε πρόγραμμα αναβάθμισης 83 F-16 σε Viper (4+ γενιά), παραλαμβάνει 24 Rafale F3R (4++ γενιά), προγραμματίζει την αναβάθμιση 38 F-16 παλαιότερης έκδοσης, μελετά την αναβάθμιση 32 F-16 παλαιότερης έκδοσης και ανήγγειλε ότι θα προχωρήσει στην αγορά 20 F-35 με option για άλλα 20. Εν τω μεταξύ ολοκληρώνεται το νέο εκπαιδευτικό κέντρο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) στην Καλαμάτα.

Η Ελλάδα αποκατέστησε την ισορροπία στον αέρα και οδεύει προς σαφή υπεροπλία σύντομα.

Η ανακοίνωση για αγορά F-35 από την χώρα μας, έδωσε την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να πληροφορηθεί για τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του αόρατου μαχητικού. Ταυτόχρονα, η πιθανολογούμενη εμφάνιση τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με τα Ελληνικά χρώματα, προκάλεσε δύσκολα αποκρυπτόμενον πανικό στους Τούρκους. Το F-35 έχει ένα ακατανίκητο πλεονέκτημα. Βλέπει τον αντίπαλο πριν να το δει ο αντίπαλος. Καταρρίπτει δηλαδή τον αντίπαλο πριν ο αντίπαλος καταλάβει ότι έχει γίνει αντιληπτός. Μπορεί, επίσης, να καταστρέψει μια αεράμυνα (ραντάρ, εκτοξευτές πυραύλων), πριν εντοπιστεί από τα ραντάρ. Και ακόμα, μπορεί να δώσει πληροφορίες σε φίλιες μονάδες (αεροπλάνα, πλοία, συστήματα ξηράς), δίνοντας τους ταυτόχρονα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του εχθρού.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν χρειάζεται πολλή φαντασία να συνειδητοποιήσουμε τι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα και την Κύπρο, όταν η Τουρκία θα είχε 100 F-35 και η Ελλάδα κανένα. Οι εθνικές απώλειες του Ελληνισμού θα συνεχίζονταν.

Οι παρεμβάσεις της Ομογένειας έδωσαν χρόνο στην Ελλάδα να αντιδράσει. Αφαίρεσαν το αεροπορικό πλεονέκτημα από την Τουρκία και το έδωσαν στην Ελλάδα. Η παρούσα Ελληνική κυβέρνηση αξιοποίησε την ευκαιρία χωρίς χρονοτριβή. Έτσι, βρεθήκαμε εμείς με το όνειρο και οι Τούρκοι με τον εφιάλτη.

Η χώρα μας οφείλει να διατηρήσει το πλεονέκτημα και να το διευρύνει. Να επισπεύσει την αγορά των F-35 και την συμμετοχή της στην παραγωγή και συντήρηση τους. Επιπλέον, να επιδιώξει συμμετοχή σε αντίστοιχα προγράμματα μαχητικών 6ηςγενιάς από την αρχή, αλλά και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων.

Η Ομογένεια θα είναι εκεί και θα βοηθά.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald  εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.