Το κτίριο δεν κάνει μηνύσεις

Μήπως ο Σύριζα με την στάση του παίρνει αποστάσεις από τον κον Παππά; Ή μήπως φοβάται τυχόν νέες αποκαλύψεις εις βάρος του κου Παππά;

Το κτίριο δεν κάνει μηνύσεις
Πηγή: https://npappas.gr/ 

Του Γιώργου Σαββίδη

Η γραμματέας του κου Καλογρίτσα κατέθεσε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, ότι είδε «να φεύγουν τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κου Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα». Το αν αληθεύει ή αν αποδεικνύεται ο ισχυρισμός της γραμματέως είναι ζήτημα που αφορά την δικαιοσύνη.

Ο κος Παππάς κατέθεσε μήνυση εις βάρος της γραμματέως. Ο κος Παππάς ρωτήθηκε γιατί κατέθεσε την μήνυση αυτός και όχι το κόμμα, αφού το κόμμα ανέφερε η μάρτυρας ως αποδέκτη των χρημάτων. Η απάντηση του κου Παππά ήταν «το κτίριο δεν κάνει μηνύσεις και γι’ αυτό κάνει την μήνυση ο ίδιος εκ μέρους του κόμματος».

Η εξήγηση του κου Παππά έχει ενδιαφέρον. Συμφωνούμε ότι ένα κτίριο δεν κάνει μηνύσεις ούτε εκπροσωπεί άτομα ή εταιρείες ή οργανισμούς. Αν δεν κάνουμε λάθος, από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο κος Παππάς είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Σύριζα. Από την ιστοσελίδα του κόμματος και το αναρτημένο Καταστατικό, προκύπτει ότι νόμιμος εκπρόσωπος μάλλον είναι ο Πρόεδρος κος Αλέξης Τσίπρας ή η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κα Ράνια Σβίγγου ή ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κος Γιώργος Βασιλειάδης. Ίσως υπάρχει Γενικός Διευθυντής ή Διαχειριστής ή κάτι άλλο, αλλά δεν φαίνεται στην ιστοσελίδα ούτε στο Καταστατικό.

Η εξήγηση του κου Παππά έχει ένα πρόσθετο έμμεσο ενδιαφέρον. Την απουσία διάψευσης από το κόμμα. Το κόμμα κατηγορήθηκε ως παραλήπτης παράνομων χρημάτων. Βεβαίως και η κατηγορία πρέπει να αποδειχθεί, άλλως η κατήγορος είναι υπόλογος στην δικαιοσύνη.

Το ότι δεν παρουσιάστηκαν αποδείξεις από την μάρτυρα, θα έπρεπε να προκαλέσει μήνυση από το κόμμα. Η κατηγορία είναι ιδιαιτέρως σοβαρή για να περάσει χωρίς νομική αντίδραση από τον κατηγορηθέντα.

Μήπως ο Σύριζα με την στάση του παίρνει αποστάσεις από τον κον Παππά; Ή μήπως φοβάται τυχόν νέες αποκαλύψεις εις βάρος του κου Παππά;

Η στάση του Σύριζα σ’ αυτή την περίπτωση δεν βοηθά την εικόνα του. Όταν προκαλεί τους πάντες να κάνουν μηνύσεις σε κάθε δημοσίευμα ή δήλωση που τους θίγει ή απλώς τους αναφέρει.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Athenian Herald  εκφράζουν τους συγγραφείς τους. Η Athenian Herald δεν φέρει καμία ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται μέσω της ιστοσελίδας.