Ο διάσημος αναλυτής Michael Rubin παρομοιάζει την Εμινέ Ερντογάν με την Ιμέλντα Μάρκος!

Η Εμινέ Ερντογάν διάγει πολυτελή βίο, όπως και η Ιμέλντα Μάρκος. Πίνει τσάι $1800/kg, κρατά τσάντες $50000. Υπάρχουν κατηγορίες για διαφθορά.

Ο διάσημος αναλυτής Michael Rubin παρομοιάζει την Εμινέ Ερντογάν με την Ιμέλντα Μάρκος!

Τον Φεβρουάριο του 1986 ο Πρόεδρος των Φιλιππινών Φερδινάνδος Μάρκος μαζί με τη γυναίκα του Ιμέλντα Μάρκος και περίπου ένα δισεκατομμύριο δολλάρια σε μετρητά και πολυτελή αντικείμενα, επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με προορισμό την εξορία στην Χαβάη. Λίγο αργότερα έγιναν γνωστές οι σπάταλες συνήθειες της Ιμέλντας εν μέσω φτώχειας της χώρας.

Σήμερα, η Εμινέ Ερντογάν γίνεται σταδιακά η Ιμέλντα του 21ου αιώνα.

Είναι σίγουρο ότι από τα χρόνια του ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης μέχρι σήμερα, ο Ερντογάν έχει μετατρέψει την Τουρκία σε κλεπτοκρατία. Η διαφθορά πηγάζει από το ίδιο το σπιτικό του Ερντογάν. Για παράδειγμα, μέλη του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν διέρρευσαν μαγνητοκασέτα με διαλόγους του Ερντογάν με τον γιο του όπου συνωμοτούσαν να κρύψουν $1 δις σε μετρητά σε κατοικίες της οικογενείας. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι $128 δις εξαφανίστηκαν κατά την θητεία του Ερντογάν για την στήριξη του τουρκικού νομίσματος.

Η φυλάκιση όποιου αμαυρώνει την εικόνα του ως τον σωτήρα της Τουρκίας υποδηλώνει ότι ο Ερντογάν έχει αίσθημα ντροπής, κάτι που λείπει από τη γυναίκα του Εμινέ.

Σε έξοδο της για αγορές στην Βαρσοβία ξόδεψε 44.000 δολλάρια, όταν ο επίσημος μισθός του Ερντογάν είναι περίπου 5.000 δολλάρια. Παρ’ ότι δηλώνει ολιγαρκής, πίνει ένα είδος λευκού τσαγιού που κοστίζει περίπου $800 ανά λίβρα. Η υποκρισία της φαίνεται και από το ότι κρατούσε τσάντα Hermès, που κοστολογείται περίπου 50.000 δολλάρια, αμέσως αφότου ο Ερντογάν ζήτησε να μποϋκοτάρουν τα Γαλλικά προϊόντα επειδή ένας Γάλλος δάσκαλος έδειξε στους μαθητές του μια καρικατούρα του Προφήτη Μωάμεθ.

Όταν αποχωρήσει ο Ερντογάν και η Τουρκία ξεκινήσει τις προσπάθειες αναστήλωσης της χώρας, θα πρέπει να αναζητήσει όλο το «μαύρο χρήμα» και να μην αφήσει την Εμινέ να κρατήσει μετρητά και λάφυρα.

Πηγή: 19forty-five